Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planını kararlılıkla uygulayan Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde de kriz belediyeciliği kapsamında vatandaşın ihtiyaçları için yoğun mesai harcıyor. ALO 153 Kriz Masası'na gelen talepler, sahadaki mobil ekipler tarafından kısa sürede karşılanıyor.
SORUNSUZ GEÇTİ
2 günlük süreçte 3 bine yakın talebi karşıladıklarını belirten Başkan Büyükerşen 'Geçen hafta kararın geç duyurulması nedeniyle bu haftaki kadar koordineli çalışamamıştık. Bu hafta Kriz Masamıza gelen talepler sahadaki mobil ekiplerimiz sayesinde 10-15 dakika gibi kısa sürelerde karşılandı. Vatandaşlarımıza Halk Ekmek, Halk Süt, Halk Yumurta ve Kalabak Suyu'nun ulaşması konusunda destek olduk. Ayrıca Kalabak Suyu sakalarımız da 2 gün boyunca dağıtımlarına devam etti. Kriz Masası'na gelen taleplerin yanı sıra ekmek ihtiyacının giderilmesi için Halk Ekmek dağıtım araçlarımız mahallelerde anonslar eşliğinde dağıtım gerçekleştirdi. Şebeke suyu için ESKİ ekipleri ALO 185 ve ALO 153 ile koordineli bir şekilde görev aldı. İtfaiyemiz ve zabıtamız da görev başındaydı. Vatandaşlarımızın ilgisinden mahrum kalan sokak hayvanları için Eskişehir Kent Konseyi gönüllüleri ile ekiplerimiz koordineli bir şekilde belirlenen noktalarda kuru mama ile besleme gerçekleştirdi. Hafta sonu görev alan tüm personelime yürekten teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışımızı kriz belediyeciliği ile birleştirerek halkımızın bu 2 günü sorunsuz geçirmesine büyük katkı sunduğumuza inanıyorum' dedi.
ÖNÜNE GEÇELİM
Geçtiğimiz pazartesi sokaklarda, toplu taşımada ve marketlerde yaşanan yoğunluğun yaşanmaması için Eskişehirlileri uyaran Başkan Büyükerşen 'Havaların ısınmasını fırsat bilerek lütfen sokağa çıkmayın. İhtiyaçlarınız acil değilse marketlere gitmeyin, toplu taşıma kullanmayın. Eskişehir'de vaka sayısı her geçen gün artıyor. Bunun önüne ancak hep birlikte geçebiliriz. Yazın güzelliğini Sazova'da, Kentpark'ta, Adalar'da, Hamamyolu'nda, Kanlıkavak'ta, Odunpazarı'nda, Doktorlar'da kısacası güzel şehrimizin dört bir köşesinde yaşamak istiyorsak lütfen bu 1-2 ay uyarılara kulak verelim!' dedi. HM
Editör: TE Bilisim