Taşbaşı Çarşısı’nın karşısındaki yolda bazı işletmelerin masa ve sandalyelerini kaldırıma yerleştirmesi, yaya geçişlerini zorlaştırdı. Özellikle dar kaldırımlarda yürüyen vatandaşların, oturma düzeni nedeniyle zaman zaman yolun kenarına yönelmek zorunda kaldığı görüldü.

Eskişehir'de kaza: Araçlar refüje ve bariyerlere savruldu
Eskişehir'de kaza: Araçlar refüje ve bariyerlere savruldu
İçeriği Görüntüle

VATANDAŞ DENETİM İSTİYOR

Kaldırım boyunca dizilen masa ve sandalyelerin, yayaların hareket alanını daralttığı gözlemlenirken, bu durum özellikle çocuk arabası kullanan aileler ve yaşlılar için erişimi güçleştirdi. Bölgenin yoğun yaya trafiği dikkate alındığında, kaldırım düzeninin bozulması kent estetiğini de olumsuz etkiledi.

Vatandaşlar, kaldırımın yalnızca yaya kullanımına ait olduğunu hatırlatarak, bu tür yerleşimlerin kontrol altına alınması gerektiğini ifade ediyor. Taşbaşı çevresinde benzer görüntülerin artması, denetim ihtiyacını yeniden gündeme getiriyor.

Muhabir: Seren Çatalçam