Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir’in sınırları içerisindeki Frigya Vadisi yıllardır turizme kazandırılmaya çalışılıyor… 

Ancak vadinin en önemli yapıtlarından biri olan Yazılıkaya Eskişehir sınırları içerisinde bulunuyor... 

Yıllardır kent turizmine kazandırılması için somut adımlar atılmazken,  Frigya Vadisi'nin Afyonkarahisar ili sınırları içerisnde kalan alanda yapılan yatırımlar dikkat çekiyor.

Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşların tercihi her zamanki gibi Eskişehir'deki Yazılıkaya bölgesi değil, Afyonkarahisar'daki frigya bölgesi oldu.

Bayram günlerinde Ayazini köyü ile Emre Gölü arasındaki 25 kilometrelik "Frig Yolu" güzergahında Afyonkarahisar ve çevre illerden gelen yerli turistlerin araçları yoğunluk oluşturdu.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ FRİGYA VADİSİ'NDEKİ KALABALIK OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDI

Frigya, bayramda yerli turistle hareketlendi

Turistler, bölgedeki 3 bin yıllık Frigya medeniyetinden kalma kaya yerleşimleri, anıt abideler, mağaralar ve mezar odalarını gezerken Ayazini köyü ile Emre Gölü etrafındaki kafe ve restoranlarda keyifli vakit geçirdi.

AYAZANİ KÖYÜ SOKAKLARI DOLDU TAŞTI

Bölgeye giden halk da vadiyi öve öve bitiremedi. 

"ATA BİNİYORUZ, DEVE TURU YAPIYORUZ"

İşte yapılan bazı yorumlar: 

"Frigya'da çok fazla etkinlik var. Ata biniyoruz, deve turu yapıyoruz. Emre Gölü kenarında vakit geçirdik. Tarihi mekanları ve mağaraları da gezdim, çok güzeldi."

Esnafın yorumu: 

''Vicdanların sesini kısamayacaksınız!'' ''Vicdanların sesini kısamayacaksınız!''

"Şu anda buradaki yoğunluk çok güzel. Gece saatlerine kadar devam eden bir hareketlik söz konusu. Gayet memnunuz."

Yapılan yorumlarla Frigya Vadisi'nin artık Eskişehir ismiyle değil, Afyonkarahisar iliyle anıldığı gözler önüne seriliyor.

ESKİŞEHİR NE YAPIYOR?

Afyonkarahisar Valiliği tarafından bölgenin geliştirilmesi için bir çok çalışma yapılırken Eskişehir tarafı ne yazık ki sessizliğini koruyor. Afyonkarahisar'ın sınırları içerisinde kalan alanda turizm için gelişmeler her gün yaşanırken Eskişehir seyretmekle yetiniyor.

Afyonkarahisar'da bölge esnafı dahi yaşanan yoğunluktan oldukça memnun...

Bayramda Afyon'a turist akını yaşanırken, Eskişehir sınırları içerisinde kalan Yazılıkaya bölgesinde ise durgunluk hakimdi...

 Vatandaşlar, Eskişehir'i yönetenlerin bölgeye sahip çıkarak bölgede turizmin geliştirilmesi için acil olarak harekete geçmesini istiyor...

Kaynak: Haber Merkezi