Son günlerde yağan şiddetli yağmur nedeniyle Eskişehirli vatandaşlar ne yapacağını adeta şaşırdı. Bir yağmur bir güneş şeklinde oluşan hava şartları insanları hazırlıksız yakaladı. Kimi vatandaşlar yazlık giysileriyle yağmura tutulunca çevreden buldukları çöp poşeti, karton gibi şeylerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Uzun süre etkisini sürdüren sağanak yağışlar cadde ve sokakları da boş bıraktı. Bazı iş yerleri ise tıkanan kanalizasyon kapaklarını kendi imkanları ile açarak biriken suyu tahliye etti.

Yağışlı hava ile ilgili düşüncelerini anlatan Abdullatif Toprak her şeyden önce bu yağışların Allah'ın nimeti lütfu olduğunu belirtti. Toprak, 'Yani buna yapacak bir şey yok, yağmur yağarsa yağar. Bundan 10 sene önce bu aylarda mesela müthiş sıcak oluyordu. Önceleri nisan ayında başlardı bu havalar Kırkikindi yağmurları adı verilen öğleden sonra hava bulanıp yağmur yağardı, 40 gün devam ederdi mayısa kadar sürerdi. Ama şimdi 2 ay geriden geliyoruz' şeklinde konuştu.

Öte yandan yağışların, önümüzdeki perşembe ve cuma günü kısa süreli kesilmesinin ardından hafta sonu yeniden başlayacağı, en düşük hava sıcaklığının 12 dereceye kadar düşeceği belirtildi. Eskişehir'e son 24 saat içinde metrekareye 12-17 kilogram yağış düştü. En fazla yağış, metrekareye 25 kilogram ile Sarıcakaya ilçesi oldu.(İHA)

Editör: TE Bilisim