Eskişehir’in Atatürk Caddesi üzerinde bulunan boş bir arsa, çevresindeki görüntüsüyle dikkat çekti. Yıkımı tamamlanan yapıdan geriye kalan moloz ve inşaat kalıntıları, alanın uzun süredir temizlenmediğini ortaya koydu. Çevresi file ile kapatılan arsada, inşaat malzemeleri, tuğla parçaları ve atıklar yer alıyor.

Öğrenci yurdu personeline uygulamalı yangın eğitimi
Öğrenci yurdu personeline uygulamalı yangın eğitimi
İçeriği Görüntüle

ÇEVRE DÜZENİ AÇISINDAN OLUMSUZ BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR

Kentin en merkezi bölgelerinden birinde yer alan bu alanın, çevre düzeni açısından olumsuz bir görüntü oluşturduğu gözlendi. Kaldırım ve yol kenarına yakın konumda bulunan arsanın, hem yaya güvenliği hem de estetik açıdan daha düzenli hale getirilmesi gerektiği değerlendiriliyor.

Atatürk Caddesi gibi yoğun yaya trafiğine sahip noktalarda, bu tür alanların güvenli şekilde çevrelenmesi ve temiz tutulması, kent düzeninin korunması açısından önem taşıyor.

Muhabir: Ali Çalık