Hafta sonunu fırsat bilen Eskişehirliler, sabah saatlerinden itibaren kent merkezine yöneldi. Özellikle öğle saatlerinden sonra artan kalabalık, ana caddeler başta olmak üzere çarşı içindeki sokaklarda belirgin şekilde hissedildi. Yaya trafiği gün boyunca artarak devam etti. Vatandaşların bir kısmı alışveriş yapmak için mağazalara yönelirken, önemli bir bölümünün ise sadece gezmek ve vakit geçirmek amacıyla çarşıya geldiği gözlendi. Kafe ve restoranların doluluk oranları yükselirken, oturma alanlarında yer bulmak zaman zaman zorlaştı.
Esnafın yüzü güldü
Yaşanan yoğunluk, çarşı esnafına da hareketlilik getirdi. İşletme sahipleri, hafta sonu yaşanan kalabalığın satışlara olumlu yansıdığını belirterek, özellikle son haftalarda çarşıda yeniden canlılık oluştuğunu ifade etti.
Yaya trafiğinde aksamalar yaşandı
Kalabalığın artmasıyla birlikte bazı noktalarda yaya akışında aksamalar meydana geldi. Vatandaşlar, özellikle öğle ve akşam saatlerinde çarşı içinde ilerlemenin zorlaştığını dile getirirken, yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürdüğü görüldü.





