Çalıştayda altı temel başlık altında çözüm önerileri geliştirilerek rapor halinde yetkililere sunuldu. PRODER, bu önemli çalışmanın sonuçlarını hem paylaşmak hem de yetkilileri gerekli adımları atmaya teşvik etmek için bir etkinlik düzenledi. Yapılan program ilk önce Açılış ve Proje sunumu ile başladı. Ardından çalıştayda geliştirilen çözüm önerileri sunuldu.  Akşam yemeğinin ardından PROAKADEMİ'de yer alan üyelere plaket takdim edildi.

Eskişehir'de intihar girişiminde bulundu, yaşam savaşı veriyor! Eskişehir'de intihar girişiminde bulundu, yaşam savaşı veriyor!

Genç işsizliği ve istihdam sorununa dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için yapılan etkinliğe,  Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden Bülent Avnamak, Soner Başer ve Ferhat Karataş, Türk Dünyası Vakfı'ndan Görkem Aytuğ 
Eskişehir Sağlık İl Müdürü Yardımcısı Yaşar Eyvaz, Eskişehir İşkur Şube Müdürü Volkan Yıldırım, Ticaret İl Müdürlüğü'nden Birol Yıldırım, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın Pro Akademi üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.


ÇÖZÜM ANALİZLERİNİ BÜYÜKLERE PAYLAŞTIK 

Proder proje yöneticisi Melisa Pektaş yaptıkları projeyi ve etkinlikte neler yapıldığına dair Es TV'ye konuştu. Pektaş, "Pro akademi bir çalıştay programı. Bu program kapsamında genç işsizliği üzerinde durduk. Daha sonrasında genç kitleleri yeni okullandırmak ve mesleki vizyon katmak üzerine bir çalıştay akademi düzenledik. Akademik öğrenmeyi ve genç kitleleri büyüklerimizle de tanıştırmak için güzel çalışmalarımız ve projelerimiz devam etmektedir. Genç işsizliğine yönelik yedi günlük bir çalıştay yaptık. Sorun saplama kısmını geçtikten sonra çözüm analizleri sunduk. Bu çözüm analizlerini burada görmüş olduğunuz çok fazla kurumlardan ve organize sanayiden birçok büyüğümüzle paylaşarak neler yapabileceklerini aktarmalarını istedik" dedi.

SİZLERE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise şunları söyledi: "Kıymetli gençler böyle bir proje yapmışsınız, ellerinize sağlık. Siz gençler geleceğe ışık tutuyorsunuz. Bu işi çok değerli buldum. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Biz de çalışalım dersimize. Eylül'de buna benzer bir toplantı, belki yine burada hep beraber üstünden geçelim. Ben dinozorları da getireyim buraya. Ondan sonra tartışalım, çok keyifli oluyor. Biz sanayi odasında zaman zaman yapıyoruz bunu. Gençlerle, çocuklarla, babalarla birbirlerini bir araya getiriyoruz. Sıkı kavgalar çıkıyor ama uzlaşıyoruz sonuçta. En azından Eylül, Ekim ayına biz hazırlıklarımızı bitirdikten sonra bu çalışmayı yine aynı kadrolarla yapıyor olalım. Bakalım görelim neler çıkacak sonucunda. Hepimiz aslında sizleri bir şekilde hayatın içine entegre etmek, istihdamı sağlamak, üretime destek vermek, üretimin içinde olmanız açısından son derece destekliyoruz. Ben de bir kız çocuğu babasıyım. Doğal olarak empatiyi yapabiliyorum ama bir yere kadar yapabiliyoruz. O yüzden hepiniz bizim evlatlarımız yaşındasınız. Sizlere çok önem veriyoruz. Bence Türkiye'nin geleceği sizler. Değerleri en büyük değerleri de sizlersiniz. Sizlere bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Ama bunu en güzel ortamda nasıl yapabiliriz? Boşa mozot yakmadan ona da bakalım. Peki çok çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir çalışmaya vesile olduğunuz içinde sizi ayrıca kutluyorum."

Kaynak: Haber Merkezi