Ailemize, arkadaşlarımıza kısacası sevdiklerimize sevgimizi göstermenin bir yolu da onlara hediye almaktır. Maddi veya manevi bir çok hediye alternatifi olsa da vatandaşlar mevcut ekonomide sevdiklerine hediye alamadıklarını dile getirdi. Fiyatlarda şikayetçi olduğunu dile getiren Fadime Fatih isimli vatandaş, “Tek hediyemiz sevgi” dedi.

Tarlada 39, markette 199 lira Tarlada 39, markette 199 lira

ARTIK ÖRGÜ ÖRÜYORUM

BEYHAN ELVER-ŞÜKRAN OĞURGÜLER: Benim 5 torunum var eskiden her birine ayrı ayrı hediyeler alırdım. Bu yıl hiçbirine bir tane bile alamadım. Evde örgü örerek hediye vermeye çalışıyoruz. Hayat çok pahalı uzun süredir kimseye bir şey alamıyoruz.

KENDİME BİLE ALAMIYORUM

RECEP GÜLDALI: 10 bin maaşla kime hediye alabilirim? Eskiden herkese hediye alırdık, şimdi yok. Hediyeyi bırak kendime bir kıyafet bile alamıyorum. Kredi kartıyla hayat geçirmeye çalışıyorum.

EN SON NE ZAMAN ALDIM, HATIRLAMIYORUM

FADİME FATİH: En son ne zaman birine hediye aldığımı hatırlamıyorum. Eskiden ben çocuklarıma alırdım, şimdi onlar bana alıyorlar. Bizim verebildiğimiz tek hediye sevgimiz oldu artık.

HEDİYE ALMIYORUM

SELAHATTİN SAKARTEPE: Ben ara sıra hediye alıyorum ama bu hediye işinin kapitalizm olduğunu düşünüyorum. Özellikle özel günlerde hediye almak zorunda olmamalıyız, diğer günler de kıymetli olmalı. Ben hediye almıyorum, yakınlarımın ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

Muhabir: Eray Çankaya