Eskişehir'de bugün hava durumu (27 Temmuz 2024 Cumartesi) Eskişehir'de bugün hava durumu (27 Temmuz 2024 Cumartesi)

Normal günlerde Çarşamba günü kurulan Vişnelik semt pazarı, bayram arifesi nedeniyle Salı gününe alındı. Bayram öncesi eksiklerini tamamlamak isteyen vatandaşlar ise bu durumu değerlendirerek alışverişlerini yapmaya Vişnelik Pazarı'na geldi. Pazar yerinde vatandaş yoğun bir kalabalık oluştururken pazarcı esnafı ise önceki bayramlara göre satışlarda düşüş olduğunu dile getirdi.

"MALİYET ARTTI, ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ"
Bu bayram esnafın aradığını bulamadığını ifade eden esnaf Erdal Topçınar, "Bayram hareketliliği zayıf. Fiyatlar yüksek olduğu için vatandaşın alışverişi de zayıf kaldı. Önceki bayramlar daha canlıydı daha iyi para kazanıyorduk ama bu bayram maalesef kazanamıyoruz. Vatandaş da fiyatların yüksek olduğunu söylüyor, alamıyorlar gücü yetmiyor. Hem mazot fiyatları, hem maliyetler arttı. Vatandaşın da alım gücü düştü. Bu bayram esnaf aradığını bulamadı" dedi.

"SATIŞLAR DURGUN"
Yaz mevsimine girilmesiyle önümüzdeki günlerde fiyatlarda bir düşüş beklediğini ifade eden esnaf İsmail Kısaağıl, "Satışlar durgun, bayram öncesi hareketliliği yok. Fiyatlar çok yüksek, vatandaş da memnun değil. Mevsim değişti, havalar ısındı ama yine de fiyatlar düşmedi. Önümüzdeki dönem de bir fiyat düşüşü bekliyoruz" diye konuştu.
 

Muhabir: SÜMEYRA BALCI