Eskişehirli iş insanına şeref belgesi Eskişehirli iş insanına şeref belgesi

Kırmızı et fiyatları yükselmeye devam ediyor. Son 1 yılda iki kat artan fiyatlar sebebiyle vatandaş için kasabın kapısından girmek hayal oldu. Kasaplar artık vatandaşın veresiye istediğini ve müşterilerin fiyatlardan dolayı sitem ettiklerini dile getirirken, artışın daha da devam edeceğini söylüyor. İşlerinin iyi gitmediğini belirten Kasap Kadir Şen, “Fiyatlar yüksek malum. Şu anda 1 kg kıyma almak isteyen 750 gr alıyor. 750 gr almak isteyen 500 gr alıyor. İşler şu an rölantide. Biraz daha beyaz et ağırlıklı satılıyor. Geçen yıla göre yüzde 50 bir artış var fiyatlarda. Yılbaşından bu yana yaklaşık 150 TL zam geldi. Vatandaşlar ‘geçen kasaba geldiğimizde bu fiyattı, şimdi geldik şu fiyat’ diyorlar. Fiyatları çok yüksek buluyorlar. Bizlere sitem ediyorlar, yakınıyorlar. Veresiye alanlar, isteyenler de var. Ama bizlerin de yapacak bir şeyimiz yok. Üretim yok, tüketim çok. Damızlık, dişi hayvanlar kesiliyor. Süt veren hayvanlar kesiliyor. Üretime biraz daha önem vermek lazım. Dışarıdan üretmekle değirmen dönmez. Bu şekilde giderse fiyatlarda yükselmeler devam eder. Çok yakında kıyma 500 TL’yi görür. Karkasın fiyatı 315 TL oldu. Yükselmeye de devam ediyor” dedi.

KASAPTA FİYATLAR ŞU ŞEKİLDE:

Kıyma: 450 TL
Kuşbaşı: 480 TL
Kuzu kuşbaşı: 550 TL
Rosto: 490 TL
Biftek: 550 TL
Bonfile: 620 TL
Sucuk: 500 TL
Pastırma 100 gr: 75 TL

Muhabir: Berivan Halis