Devam eden seçim çalışmalarını değerlendiren ve kentin sorunlarının çözüm önerilerini sunan Karakaş; “Eskişehir’in acil şekilde bir çevreyoluna ihtiyacı var” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kasım Karakaş, ESTV’de yayınlanan Ekstra Gündem Programında Gazeteci Sedat Aydoğan’ın konuğu oldu.

VATANDAŞA SEÇENEK OLMAK İSTEDİK.

Bağımsız aday olma fikrinin siyasetin değişmesi gerektiği kanaatinden dolayı ortaya çıktığını söyleyen Kasım Karakaş; “25 Yıldır Eskişehir hep aynı isimler tarafından yönetiliyor. Bu durum ülke siyaseti için de geçerli. İki tarafın birbirinden çok farkı yok. Biz de bunu kendi tabanımız ve istişarelerimizle değerlendirerek üçüncü bir seçenek olarak çıkmak istedik. Adaylık başvurumuzu da yaptık ve artık sahadayız.” dedi.

Ülkede siyaset yapanların şatafatla bunu yapmasının vatandaşın tepkisine yol açtığını da belirten Karakaş; “Ülke batmış halde. İnsanlar geçinemiyor. Buna rağmen siyaset yapanlar görkemli seçim çalışmaları yapılıyor. Biri taraf belediyelerin diğer taraf hükümetin gücünü arkasına alıyor. Bunlara ne gerek var? Vatandaşa samimi olalım. Kendimizi, projelerimizi, çözüm önerilerimizi anlatalım” diye konuştu.

At üzerinde cirit atarak spor bayramı kutladılar At üzerinde cirit atarak spor bayramı kutladılar

ŞEHRE YENİ ÇEVREYOLU ŞART

Şehrin sorunlarını da sıralayan Bağımsız Aday Kasım Karakaş; “Bir kere yeni bir çevreyolu çok acil yapılması lazım. Diğer kentlere baktığımızda çevreyolu olmayan tek şehir Eskişehir. Uzun yıllardır durum böyle. Projeleri bile hazır olan bir hizmet için ödenek çıkartılmıyor. Yeni bir yol yapıldığında şehrin içindeki çevreyolu rahatlayacak” dedi.

Şehir içindeki trafik sorununa da değinen Karakaş; “Cengiz Topel gibi Sakarya Caddesi gibi caddeler tek yön olarak planlanmalı. Akşam saatlerinde, saat 5’ten itibaren Eskişehir’in trafiği çekilmez hale geliyor. Hele bir de yağmur yağarsa ne taksi bulabiliyorsunuz ne de evinize gidebiliyorsunuz. Çarşıya ne giriliyor ne de çıkılabiliyor. Bu sorunun giderilmesi için tramvayın yer altına alınacağı söyleniyor. Söyleniyor ama bu hemen yapılacak bir şey değil ki! Bunu söyleyenlerin elinde proje ve bunu ne kadar zamanda ve ne kadar maliyetle yapacaklarına dair bir belge var mı? Ayrıca tramvay yokken de trafikte sorunlar vardı. Şimdi en azından başta yaşlılar için güzel bir hizmet oldu. Biz de artık bu yarışta varız. Biz şehir içindeki trafiği farklı yöntemlerle hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

BÜYÜK İMAR SORUNLARI VAR

Eskişehir’in bir diğer sorununu imar sıkıntısı olduğunu belirten Bağımsız Aday Karakaş; “Şehrin imar sorunları çok büyük. Bu şehir nasıl böyle planlanmış? Bitişik nizam dediğimiz sorun her yerde. Şehrin yüzde 70, 80’i bitişik nizamdaki konutlardan oluşuyor. Ne bahçe kaldı ne arsa kaldı. Olanlar da düzgün değil. Şehirde müteahhitler eliyle dönüşümler yapılabilir. Eskişehir’de bu uygulanabilir.” diye konuştu.

Kenar semtlerin de daha fazla hizmet alması gerektiğini belirten Kasım Karakaş; “Bazı mahalleler var ki, içinde bir tane kıraathane bile yok. Hiç gelişmemiş. Pek çok semtte de yine pazar yeri sorunu var. Kültür merkezleri yapılarak mahalledeki vatandaşların düğün salonu olarak bile kullanacağı yerler yapılmalı. Çok amaçlı binaların sayıları mutlaka artmalı. Bir diğer sorun alt yapı. Kaldırımlar ve sokaklar hızlıca elden geçmeli. Şehrin en iyi mahallesi denilen yerlerde bile sorunlar. Oraya gidiyorsunuz “Otobüsümüz yok” diyorlar. Yani herkesin kendine göre sorunları var bunlar dikkate alınarak çözülmeli. Güzel işler de yok değil. Temizlik ve park bahçeler konusunda yapılanlar gayet yerinde” ifadelerini kullandı.

TARİHE GEÇECEĞİZ

Sözlerinin sonunda yaptığı seçim çalışmalarını anlatan Bağımsız Aday Kasım Karakaş; “Biz zaten yıllardır şehirdeyiz. Yıllardır kahvehanede, sokakta, pazardayız. Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalara başlıyoruz. Sürekli halkla görüşme halindeyiz. Şehrin önde gelen isimleriyle sürekli irtibat halindeyiz. Bundan sonra da herkese yetişmeye çalışacağız. Ben kimseden oy istemiyorum. Kendimizi tanıtıp, yapacaklarımızı anlatıyoruz. İnsanlar zaten ezberlenmiş siyaset değil, bizim gibi düşünen, yeni bir siyaset tarzı istiyorlar. Seçimlere bağımsız aday olmak girmek büyük risktir ama biz Eskişehir’de rekor oylar alarak tarihe geçeceğiz. Gözlemlerimiz, görüştüğümüz insanlar çok iyi bir sonuç alacağımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sedat Aydoğan