Eskişehir'de, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile bazı vatandaşlar, Filistin'de devam eden çatışmalar ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla anlamlı bir sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Adalar mevkiinde toplanan grup, ellerinde “Hekimlerden Sessiz Yürüyüş: Zulme ve Soykırıma Dur Demek İçin!” yazılı pankartlar taşıdı.
Şiddet gören meslektaşlarının durumuna dikkat çekti
Yaklaşık 25 kişilik katılımla düzenlenen yürüyüşte, Filistin bayrakları açılırken, “Doctors Stand With Palestine” (Doktorlar Filistin’in Yanında) ifadelerinin yer aldığı dövizler dikkat çekti. Bazı sağlık çalışanları, beyaz önlüklerine bastıkları kırmızı el izleriyle, sağlık hizmeti sunarken hayatını kaybeden ya da şiddet gören meslektaşlarının durumuna dikkat çekti. Katılımcılar ayrıca, “Terörün örgütüne de devletine de karşıyız” ve “Beyaz önlüklerimiz kana bulaşmasın” yazılı pankartlarla, şiddetin her türlüsüne karşı durduklarını vurguladı. Sessiz yürüyüşte, sağlık çalışanlarının çatışma bölgelerinde karşı karşıya kaldıkları tehditlere yönelik toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlandı.
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Kadir Yılmaz yaptığı açıklamada, “İnfaz edilen meslektaşlarımızın kan izlerini kalbimizde taşıyarak buradayız. Susmanın ihanete dönüştüğü bir zamanda susmamak için bir aradayız. Biz, gözyaşının dini olmaz diyen vicdanlı insanlarız. Mazlumun kim olduğuna bakmaksızın her türlü zulmün karşısında durulması gerektiğine inanıyoruz” sözleriyle yürüyüşün amacını özetledi.
Eylem, herhangi bir slogan atılmadan, saygı ve sessizlik içinde tamamlandı.