İsrail tarafından geçtiğimiz yıl Ekim ayıda başlatılan Filistin’e yönelik kanlı saldırıya Eskişehir’den de tepki her geçen gün daha da büyüyor. Hemen, hemen her hafta belirledikleri gün ve saatlerde bir araya gelen Eskişehir Filistin ile Dayanışma Platformu üyeleri 2 Eylül Caddesi üzerinde bulunan Porsuk Çayı köprüsünde toplandı. Bazı siyasi parti ve dernek temsilcilerinin de katılarak destek verdiği protesto eyleminde sık, sık “Katil İsrail Filistin’den Defol” sloganı atarak tepki gösterdi.

GÜÇLERİ YETMEYECEK

Düzenlenen tepki eyleminde söz alan Eskişehir Filistin ile Dayanışma Platformu Sözcüsü Emcil Sayitoğlu “ Türkiye’nin de içerisinde olduğu dünyanın birçok ülkesinden yola çıkan gemiler, Tunus’ta geçtiğimiz bir araya geldiler. İsrail’in SUMUD filosuna Tunus’ta - başka bir ülkenin topraklarında – bombalarla saldırma cesaretini gösterebildiği bir dünyada vicdanın sesini kısmaya, SUMUD filosunun rotasını değiştirmeye İsrail’in ve işbirlikçilerinin gücü yetmeyecektir. Tüm baskılara ve engelleme çabalarına rağmen dün itibariyle demir alan SUMUD filosu devletlerin yapması gerekeni yapacak cesareti gösteren vicdanın filosudur. 7 Ekimden geri, iki yıla yaklaşık bir zamandır İsrail Gazze’de sivilleri bombalamaya devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen bu soykırıma dünya devletlerinin verdiği destek İsrail’in en büyük gücüdür. Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu devletler hala İsrail ile ticari, akademik, diplomatik ve askeri ilişkilerine devam ediyor dedi.

SOKAKLARDAN EKSİK OLMAYACAĞIZ

Gazze’de soykırım sona erene kadar sokaklarda tepkilerini sürekli dile getireceklerini de söyleyen Platform Sözcüsü Sayitoğlu “Hiçbir uluslararası hukuku dinlemeyen bölgeyi savaş alanı haline getiren, 7 Ekimden beri Filistin’e soykırım uygulamanın ötesinde Lübnan, Suriye, İran gibi devletlere saldıran Siyonist İsrail rejimi geçtiğimiz günlerde Katar’da ateşkes görüşmeleri için toplanan Hamas direniş liderlerine saldırı gerçekleştirdi. Ateşkes görüşmeleri için çabalayan direniş liderlerini tuzağa düşüren İsrail ile birlikte Amerika ve işbirlikçileridir. Bu saldırganlığı durdurmak ve bölgenin çok daha büyük savaşlara sürüklenmesini engellemek başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin sorumluluğudur. Halklar olarak, vicdan sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hiçbir işe yaramayan kınama metinlerine artık karnımız tok. İnsanlık için hakarete geçmenizi istiyoruz. Gazze’de soykırım durdurulana kadar, İsrail’i her fırsatta protesto etmeye devam edeceğimizi ve AKP iktidarının yakasını bırakmayacağımızı ilan ediyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Sendika 3 yaşına girdi
Yeni Sendika 3 yaşına girdi
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi