TBMM Genel Kurulu'nda devam edilen bütçe görüşmelerinde dün Adalet ve Kalkınma Bakanlıklarının bütçeleri görüşüldü. CHP'li Çakırözer Eskişehir'in raylı sistemler konusunda gelişmesi açısından önemli olan ve Alpu'da kurulacak olan URAYSİM'i gündeme getirerek şöyle konuştu: 'Eskişehir'i ve ülkemizi hem pek çok maliyetten kurtaracak hem de çevremizde yer alan ülkelerden ciddi katma değer ve ekonomik kazanç getirecek olan bir proje olan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi'ni komisyon çalışmaları sırasında da sormuştuk. Eskişehir'in Alpu ilçesinde kurulması planlanan URAYSİM 2010 Haziranından beri beklemektedir. URAYSİM'e Kalkınma Bakanlığının 2016 yılı bütçesinden pay ayrılmış mıdır? Ne zaman bitecektir?'

Bakan Yılmaz: 'Bu yatırım programında tamamlanacak'

Çakırözer'in sorusuna yanıt veren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, başta küçük ölçekli olan projenin sonradan oldukça büyüdüğünü, bu durumda yeni bir analiz yapma ihtiyacı bulunduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz, 'Bir test merkezi bu. Başlangıçta daha küçük ölçekliydi, sonra ölçeği oldukça büyüdü. Dolayısıyla, yeni bir analiz yapma, değerlendirme yapmak ihtiyacı çıktı ortaya. Onu da sonuçlandırmak üzereyiz. Bu yatırım programı hazırlıkları sırasında muhtemelen bu çalışmayı bitirmiş, tamamlamış olacağız.' cevabını verdi.

Eskişehir'e istinaf yok

Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında da Eskişehir'de bölge idare mahkemesinin kaldırılması ve bölge adliye mahkemesi açılmadığını ifade eden Çakırözer, bunların Eskişehir'de kurulması gerektiğini söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ buna karşılık, 'Bölge idare mahkemesi ve bölge adliye mahkemelerinin Eskişehir'de kurulmasına ilişkin bir hazırlığımız yok' yanıtını verdi. (HM)

Editör: TE Bilisim