Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerekli izinlerin verilmesiyle, Kızılinler bölgesinde hayata geçirilecek projenin önündeki tüm engeller kaldırıldı.
Şentuna: “Eskişehir’in Makus Talihi Değişiyor”
ERİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Şentuna, yaptığı açıklamada Eskişehir adına önemli bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı. Şentuna, projenin iptali veya yer değişikliğiyle ilgili belirsizliklerin sona erdiğini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen resmi izin yazısı kurumlarımıza ulaşmıştır. Artık tesisimizin temelini atmak ve inşa sürecine başlamak için hiçbir pürüz kalmamıştır.” dedi.
“Bu Projenin Kazananı Eskişehir’dir”
Şentuna, termal tesis projesinin kar amacı gütmeyen, tamamen kentin geleceğine yönelik bir farkındalık ve teşvik projesi olduğunu vurguladı. “Bu projenin kazananı Eskişehir olmuştur.” diyen Şentuna, kentin tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla süreci ortak şekilde yöneteceklerini ifade etti.
Teşekkür Mesajı
Açıklamasında destek veren isimlere teşekkür eden Şentuna, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Valimiz Hüseyin Aksoy’a, milletvekillerimiz Nebi Hatipoğlu, Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan’a, ayrıca AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’a ve şehrimizin tüm seçilmiş temsilcilerine şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
Şentuna, projeye sahip çıkan oda başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, belediye başkanlarına, baroya, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve destek veren tüm vatandaşlara da teşekkür etti.
Kızılinler Termal Tesisi İçin Geri Sayım Başladı
Resmi sürecin tamamlanmasıyla birlikte, Kızılinler Termal Tesisi Projesinin temelinin kısa süre içinde atılması planlanıyor. Şentuna, “Yıllardır hayali kurulan bu tesisi, Eskişehir’in ortak paydaşlığıyla inşa edeceğiz.” diyerek açıklamasını tamamladı.