Kadınlara ve kadın haklarına yapılan saldırılara her gün bir yenisinin eklendiğini vurgulayan “Kadınlar için eşit, özgür bir dünya istiyoruz. Kadınlar için şiddetsiz, eşit bir dünya kuruncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Eskişehir Barosu, TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu, Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Odunpazarı Belediyesi , Odunpazarı Kent Konseyi, Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kentler Kent Konseyi’nin katılımıyla oluşturulan Eskişehir Kadın Dayanışması, Ulus Anıtı önünde bir araya gelerek  ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı.

Eskişehir'de 19 Mayıs coşkusu Piiz konseriyle katlandı! Eskişehir'de 19 Mayıs coşkusu Piiz konseriyle katlandı!

MÜCADELEYE DEVAM

Dayanışma adına basın açıklamasını gerçekleştiren Özge Çayır, kadınların yaşam haklarının tehlikede olduğunu belirterek, “1 Ocak- 21 Kasım 2023 tarihleri arasında basına yansıyan verilere göre erkekler, 288 kadını öldürdü. 228 kadının ölümü basına ‘şüpheli’ olarak yansıdı. 186 kadını kocası, eski kocası/sevgilisi olan erkekler; 50 kadını baba-abi-oğul gibi aile üyeleri öldürdü. 17 kadını arkadaşı/iş arkadaşları, 8 kadını damadı, 9 kadını komşusu öldürdü. 1 kadını çalışanın oğlu, 4 kadını akrabası öldürürken, 13 kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Bu verilere göre kadınlar ‘aile’ içinde öldürülüyor” dedi. Düzenlenen aile çalıştaylarına kadın örgütlerinin ve baroların davet edilmediğini ancak karma eğitimi hedef alan gerici kurumların çağırıldığını belirten Çayır, “Kadın düşmanı politikaları kabul etmiyoruz. Biliyoruz ki; kadın cinayetleri durdurulabilir ve kadına yönelik şiddet önlenebilir.  İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin etkin uygulanması ve bütüncül bir mücadele anlayışıyla şiddet ve şiddetin kaynağı olan cinsiyet temelli eşitsizlik sonlandırılabilir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonlandırılması tüm kamu kurumlarının, tüm özel kurumların ve birey olarak her birimizin sorumluluğu altındadır.  Bizler 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir kez daha haykırıyoruz: kadınlar için eşit, özgür bir dünya istiyoruz. Şiddet eylemleri sonucu hayatlarını kaybeden tüm kız kardeşlerimizi burada saygıyla anıyoruz. Kadınlar için şiddetsiz eşit bir dünya kuruncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: M. ANIL AKSOY