Altınsapan’ın bu anlamlı katkısı, hem akademik camiada hem de kültürel çevrelerde takdirle karşılandı.
60 Akademisyenin Emeğiyle Oluşan Dev Külliyat
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk İslam Sanatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Erol Altınsapan, bağışladığı eserde 60 akademisyenin katkısı bulunduğunu belirtti. Altınsapan, Eskişehir ile ilgili yaklaşık 100 sayfalık bölümü kendisinin kaleme aldığını ifade ederek, “Bu kitaplar özel kütüphanelerde okunmadan kalıyor. Gençlerin ve öğrencilerin bu eserden yararlanmasını istedim. Dernek bu anlamda önemli bir adres” dedi.
Dernek Kütüphanesi İçin Kıymetli Bir Kaynak
Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Koç, bu değerli bağış için memnuniyetini dile getirerek eserin, yeni yapılacak dernek binasının kütüphanesinde yer alacağını söyledi. Koç, “Gelecek nesiller için çok kıymetli bir miras. Altınsapan hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Eser, Sadece Anadolu’yla Sınırlı Değil
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, “Türklerin Mimari Mirası”nın yalnızca Anadolu değil, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkasya’daki Türk mimari eserlerini de kapsayan geniş bir külliyat olduğuna dikkat çekerek, Altınsapan’ın katkısının önemini vurguladı.
“Bu Bağış Derneğimiz İçin Anlamlı Bir Kazanım”
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İncilay Cangöz de bağışın kültürel açıdan çok anlamlı olduğunu belirtti. “Türklerin Mimari Mirası gibi kapsamlı bir eserin dernek kütüphanemizde yer alması gurur verici” diyen Cangöz, Prof. Dr. Altınsapan’a teşekkür etti.