Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru'nun sosyal medya hesabını ele geçiren dolandırıcılar, yardım vaadiyle mesajlar göndererek kullanıcıları dolandırmaya çalıştı.
Türkiye genelinde artan sosyal medya dolandırıcılığı vakalarına bir yenisi eklendi. Hedeflerinde bu kez emekliler ve ihtiyaç sahipleri olan dolandırıcılar, sahte yardım vaadiyle ele geçirdikleri sosyal medya hesapları üzerinden kullanıcılara mesaj göndererek dolandırmaya başladı. 

HESABI ELE GEÇİRİLDİ

Son olarak Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru'nun sosyal medya hesabı ele geçirildi. Dolandırıcılar, Duru'nun bağlantılarına "Sosyal yardımlaşmadan 3 ay boyunca 4 bin 500 TL veriliyordu. Aldın mı?" mesajları göndererek, kullanıcıları dolandırmaya çalışıyor. Dolandırıcılar, cevap veren kullanıcılardan cep telefonu numaralarını istiyor ve bu numaralara gönderdikleri kodlarla sahte işlemleri tamamlıyor.

HEMEN ŞİKÂYET EDİN

Olayın farkına varan Arif Duru, yaşanan dolandırıcılık vakasıyla ilgili olarak, "Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanlığı olarak Facebook hesabımdan kamuoyuna ‘Sosyal Yardımlaşmadan 3 ay geri ödemesiz 4 bin 500 lira veriliyor’ şeklinde bir beyanat verilmiş. Benim böyle bir beyanım yok. Bu dolandırıcılıktır. Kesinlikle bunlara kanmayın. Bilgi almak istiyorsanız şubemize gelerek bilgi alabilirsiniz. Bu konuyla ilgili Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne de dilekçe verdim. Onların da haberi var. Bu şekilde mesaj alanların da emniyete şikayet etmelerini istiyorum” dedi.

MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN

Polis ekiplerince Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı’nda 68 şahıs sorgulandı Polis ekiplerince Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı’nda 68 şahıs sorgulandı

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı (TÜKBİLDER) Sülahi Özalp ise sosyal medya üzerinde yapılan dolandırıcılık konusunda kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Sosyal medya üzerinden her gelen mesaja inanmamaları konusunda uyarılarda bulunan Özalp, “Hesabı çalınan kullanıcıların önceki konuşmaları takip ediliyor. Nasıl konuştuğunu ve hitap ettiğini öğreniyor. ‘Ben hediye kazandım, sende kazanmak istersen numaranı ver’ gibi aldatmacalarla kullanıcıları mağdur ediyor” dedi. WhatsApp ya da SMS üzerinden de bu tip mesajlar gelebildiğini ifade eden Özalp, “Böyle bir mesaj alan kişiler, mutlaka mesajı atan kişiye arayıp sormalı. Mağdur olan tüketicilerimizin birçoğu sosyal medya üzerinden bu mağduriyeti yaşıyor. Kimse kimseye durduk yere hediye vermez. Tüketiciler sosyal medya kullanırken çok dikkatli olmalı” şeklinde konuştu.

Muhabir: M. ANIL AKSOY