Kimi zaman seyahat, kimi zaman iş, kimi zamansa özel nedenlerle… Sebep her ne olursa olsun çoğu kişinin hayalidir yeni bir kültür ve coğrafyayla tanışmak. ‘Çok gezen mi yoksa çok okuyan mı bilir?’ tartışılır ama gezmenin insana pek çok şey kattığını ifade edebiliriz. Peki Eskişehirliler daha önce yurt dışına çıktı mı?

TRAFİK KURALLARINA UYULUYOR

GAMZE KAYA: Daha önce Bosna-Hersek’e gittim ve orada en çok vatandaşların trafik kurallarına uyması çok hoşuma gitmişti. Keşke bizim ülkemizde de böyle olsa. İnsanlar çok saygılı. Ancak orada her yerde sigara içiliyordu, bu konuda da Türkiye daha gelişmiş durumda.

ZAMANIM OLMADI

İSA ÇEVİŞ: Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. 30 yıl çalıştım, iş, çocuklar derken hiçbir yere gidemedim. Hollanda’yı merak ediyorum, gitmek isterdim ama artık maddi imkanımız da yok. Gidebileceğimi sanmıyorum

HUZUR BULDUM

ASLI BAÇ: Amerika’dan yeni döndüm. Amerika’ya huzur bulmak için gittim ve huzur buldum. İnsanlar mutlu, gelecek kaygısı yok, insanların yüzü gülüyor. Biz kendi ülkemizde gülmeyi unuttuk maalesef.

Eskişehir'de göçmen kaçakçılığına karşı "Kalkan-22" operasyonu Eskişehir'de göçmen kaçakçılığına karşı "Kalkan-22" operasyonu

ESKİŞEHİR’İ ÇOK SEVİYORUM

MİNARA ASKAROVA: Ben Azeri’yim ve Türkiye’ye geldim. Eskişehir’i de çok seviyorum, hatta Türkiye’ye taşınsaydım Eskişehir’e gelmek isterdim o kadar beğeniyorum.

MUHTEMELEN HİÇ GİDEMEYECEĞİM

ERTAN BOZYURT: Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. Madrid’e gitmek isterdim. Görüyorum, çok beğeniyorum. Muhtemelen ekonomik şartlardan ötürü de hiç gidemeyeceğim.

Muhabir: Ali Çalık