DİSK-AR İşsizlik ve İstihdamın görünümü raporuna göre geniş tanımlı işsiz sayısı son bir yılda 811 bin kişi artarak 3 milyon 78 bin kişiye ulaştı. TÜİK’in Şubat 2024 Hane halkı İşgücü Araştırması’na göre ise mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,7 , mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 24,5 seviyesinde gerçekleşti. Peki Eskişehirli vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor? İşte cevapları…

Jandarma çocuklar için Anadolu Öğrenci Şenliği düzenlendi Jandarma çocuklar için Anadolu Öğrenci Şenliği düzenlendi

İŞSİZİM

MELEK RÜZGAR: Ben işsizim, iş bulamıyorum. Oğlum çalışıyor onun sayesinde geçiniyoruz. Yaşımı gerekçe göstererek işe almıyorlar ama ben kiramı bile ödeyemiyorum. Geçinemiyoruz.

İŞ ARIYORUM

MERYEM ÖKSÜZ: Ben işsizim uzun süredir iş arıyorum ama yaşımdan dolayı almıyorlar. Çölyak hastasıyım ‘Sana ayrı yemek veremeyiz’ diyerek almadılar. Almanca biliyorum, her işe de razıyım ama bulamadım.

ÜRETİM ARTIRILMALI

MURAT KORKMAZ: Bu ülkede işsizlik yok demek sağlıklı değil. Etrafımda birçok işsiz var. Bu ülkede iş bulmada, sağlıkta, eğitim de her yerde bir sorun var. İşsizliğin çözülmesi için önce göçmenler gitmeli ki evlatlarımıza iş kalsın. Üretim arttırılmalı.

İSTİHDAM YARATILMALI

AYTEKİN YEŞİL: Ülkemizde tabii ki işsizlik var. Bu sorunun çözümü için maaşlar artırılmalı, istihdam yaratılmalı. Gençler kendi işini yapamıyor. Üniversite mezunu sayısıyla o alanda ki eleman sayısı örtüşmüyor.

Muhabir: Eray Çankaya