Ünlüce açıkladı: SGK borcunun tahsili Eskişehir'i etkiler mi? Ünlüce açıkladı: SGK borcunun tahsili Eskişehir'i etkiler mi?

TÜİK verilerine göre Türkiye'den yurtdışına göç eden kişi sayısı yüzde 62,3 arttı. Çalışmak için yurt dışına gitme isteğinin en yoğun olduğu ülkeler Afrika ülkeleri oldu. Gana yüzde 74 ile başı çekerken bu oran Hindistan'da yüzde 54, Türkiye'de ise yüzde 35 olarak kaydedildi. En fazla göç eden yaş grubu ise 25-29 yaş oldu. Biz de Eskişehirli vatandaşlara mikrofon uzattık ve "İmkanınız olsa yurt dışında yaşamak ister misiniz?" diye sorduk. İşte o cevaplar...
 

AİLECE GİDECEĞİZ


YUSUF DİKİCİ: Daha önce yurtdışına gitmiş biri olarak söylüyorum ekonomik şartlardan dolayı dışarda yaşamak isterdim. Çocuklarım da gitmek istiyorlar. Mevcut şartlarda yurtdışında yaşamak en doğrusu. Gidebilirsek ailece tekrar gideceğiz.

EVRAK İŞLEMLERİNİ BAŞLATTIK


NİHAT UYSAL: 2 kızım var ikisi de doktor ama Türkiye'de hak ettiklerini alamadıklarını düşünüyorum. Evrak işlemlerini de başlattım, yakında gidiyoruz. Ülkemizi seviyoruz ama hem ekonomik olarak zorlanıyoruz hem de özgür bir ülke olan İsviçre'ye gitmek istiyoruz. Ben de onlarla gideceğim.

DAHA ÇOK İMKAN VAR


AHMET CİHAT KARA: Benim çocuklarım da Almanya'ya gittiler. Arkalarından ben de gitmek istiyorum. Her açıdan yurtdışı daha iyi, daha çok imkan var. Türkiye'mi sevdiğim için tamamen orada kalmak istemem ama şartları daha uygun olduğu kesin.

DAHA KONFORLU


BURÇİ DEMİR: Yurtdışında imkan daha fazla olduğu için düşünüyorum. Belçika olabilir, Almanya olabilir. Tamamen yerleşip daha konforlu bir hayat yaşamak istiyorum.

Muhabir: Eray Çankaya