Dükkan kiraları ikiye katlanan birçok esnafta çareyi işyerine kilit vurmakta buldu.

Eskişehir'de eskimiş elektrik panoları estetik açıdan sorun oluyor Eskişehir'de eskimiş elektrik panoları estetik açıdan sorun oluyor

Anadolu Üniversitesi tarafından 2025 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi yapılan öğrenci yemek fiyatı zammının ardından ayaklanan öğrencilerin isyanına şimdi de esnafın isyanı eklendi. Eskişehir’in meşhur kuru kahveciler çarşısı olarak bilinen Hamamyolu Caddesi’nde faaliyet gösteren esnaf, kiralarına yapılan yüzde 100 oranındaki artışa büyük tepki gösterdi. Esnaftan bazıları çareyi, yıllardan beri ekmek yediği, kirasını aksatmadan ödediği işyerini kapatmakta buldu.

BÖYLE ARTIŞ OLMAZ OLSUN

Hamamyolu Caddesi girişinde yer alan Anadolu Üniversitesi’ne ait yaklaşık 30 işyeri kiralarına gelen yıllık artışa esnaf tepki gösterdi. Yine Eskişehir’in meşhur hamamımın da yer aldığı bölgede yer alan esnaf, “Böyle artış olmaz olsun. Bazılarımız babalarımızdan kalan işyerlerini ayakta tutmaya çalışıyoruz. Yapılan bu kadar aşrı zammı biz küçük esnaf olarak kaldırmayacak durumdayız. Birçok işyerine kilit vuruldu. Küçük esnafız, biz zaten mağduruz. Birde yapılan bu aşırı kira artışı belimizi büktü” diyerek dert yandı.

BİRÇOK ESNAF DAHA KEPENK İNDİRECEK

Artan işyeri kiralarının ardından bölgede yer alan bazı işletmecilerde ekmek teknelerini boşaltmak için hazırlıklara başladı.

Kaynak: Haber Merkezi