Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan Çay Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda açılan TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi'ne 'Lise Öğrencilerinin Evlendirme Programlarına Bakışı' adlı projeleriyle katıldı. Lise öğrencileri Bahriye Çatalbaşoğlu ve Emsal Koç'un araştırma projesi kapsamında, son zamanlarda TV kanallarında sayısı oldukça artan evlendirme programlarının lise öğrencilerini evlilikten soğuttuğu sonucuna varıldı.

'EVLENMEYE NEGATİF BAKMALARINA NEDEN OLUYOR'

Emsal Koç, 'Lise öğrencilerinin evlendirme programlarına bakışı'nın ne olduğunu araştırdıklarını söyledi. Koç, 'Bizimle aynı seviyede olan lise öğrencilerinin evlendirme programları konusunda görüşlerinin ne olduğunu ortaya koymayı amaçladık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bu programların insanları ahlaki yönden yozlaştırdığını gördük. Evlendirme programlarında tartışmalar olduğu için lise öğrencilerinin evlenmeye bir adım daha negatif bakmalarına neden olduğunu tespit ettik. Bu programlardaki tartışmalar biraz daha azaltılabilir, hatta hiç yapılmayabilir' diye konuştu.

'LİSE ÖĞRENCİLERİNİ EVLİLİKTEN SOĞUTUYOR'

Bahriye Çatalbaşoğlu ise, bu programların lise öğrencilerini evlilikten soğuttuğu sonucuna vardıklarını dile getirerek, 'Neden? Çünkü çok tartışıyorlar. Lise öğrencileri 'onlar tartışıyor. Acaba biz evlenince de böyle mi olacak? Evlilik böyle bir şey mi?' diye düşünüyorlar' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim