Dokuz yıldır düzenli olarak sürdürülen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, onuncu yaşına yakışan görkemli bir açılış ile başlıyor. Bu yıl da, her yıl olduğu gibi dolu dolu ve oldukça renkli bir programa sahip olan festival bugün saat 13.00'da Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda gerçekleştirilecek olan açılış karnavalının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in konuşması ile başlayacak. Açılış, Binlerce çocuğun katılacağı karnaval yürüyüşünün ardından çocuklar için hazırlanan sürpriz hediyeler ve birbirinden renkli gösterilerle devam edecek.

Açılış günü sahnelenecek olan İtalya Dromocosmicas Tiyatrosunun açık hava gösterisinin ardından çocukların çok sevdiği pop sanatçısı Atiye'nin konseri, minik izleyicilere keyifli dakikalar yaşatacak.

BİRÇOK OYUN SAHNELENECEK

Festival süresince, Bursa Şehir Tiyatroları 'Ferhat ile Şirin – Bir Su Masalı' adlı oyununu, İstanbulimpro Tiyatrosu ' Olay Rusya'da Geçiyor' adlı gençlik oyununu, Hollanda De Stilte Dans Tiyatrosu ' Uçan İnek' adlı oyununu, Fransa Choc Trio Kumpanyası ' Krep Hamuru' adlı oyununu, Moldova İzvoraşul Vessel Kukla Tiyatrosu ' İyi Yürekli Dev' adlı oyununu, Letonya Stars Well Dans Tiyatrosu ' İkimiz' adlı gençlik oyununu, Adana Belediye Tiyatrosu ' Ayışığı Sirki' adlı oyununu, Bulgaristan Pro Rodopi Sanat Merkezi ' Türlü Güveç' adlı oyununu, Antalya Belediye Tiyatrosu ' Değiştirilmiş Çocuk' adlı oyununu ve İstanbul Moda Sahnesi ' Akıllı' adlı oyununu sahneleyecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ' Parçacık' adlı yeni çocuk oyununun da sahneleneceği festival 25 Mayıs tarihine kadar sürecek. Festival, 5 gün boyunca Eskişehirli minik izleyicilere birçok farklı ülkenin çocuk oyunlarını ve ilgi çekici gösterilerini izleme olanağı sunacak. (HM)

Editör: TE Bilisim