Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Uşak ile Murat Dağı polemiği yeniden gündeme geldi.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde o dönem CHP Uşak Belediye Başkan Adayı olan Özkan Yalım özel bir televizyon kanalı ile Murat Dağında canlı program çekimi gerçekleştirmiş ve o yayında Murat Dağı bizimdir bizim kalacak şeklinde söylemlerde bulunmuştu.

31 Mart’ta Uşak Belediye Başkanı seçilen Özkan Yalım, 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen Uşak Belediye Meclisi toplantısında Temmuz ayının 3. haftasına denk gelen Cuma-Cumartesi-Pazar günü tarhana festivali olması yönünde karar aldırmasına Gediz’den büyük tepki yağdı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde mezunlar buluşması Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde mezunlar buluşması

Konuyla ilgili açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, “Sayın Özkan Yalım yerel seçimler öncesinde Murat Dağı Uşaklılarındır derken tesislerimizde içtiği tarhana hoşuna gitmiş olmalı ki Tarhana festivali düzenlemeye kalkışmıştır. Biz de diyoruz ki Murat Dağı Gediz’in özvarlığıdır. Tarhana milli içeceğidir. Uşaklı tarhana üreticilerimize 20 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz Tarhana Festivalinde yer vermeye, misafir etmeye hazırız. Önümüzdeki günlerde “Geleneksel Gediz Tarhana Festivali” Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler” takviminde yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha