İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 'Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşit Muamele Hakkı Konularında Farkındalığın Artırılması' konulu çalıştay Eskişehir'de gerçekleştirildi.

Anemon Otel'de düzenlenen çalıştaya; Vali Güngör Azim Tuna, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Çataklı, vali yardımcıları, kaymakamlar, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Tuna, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, ayrımcılığın hukuki boyutu olduğu kadar ahlaki ve etik boyutu da olduğunu kaydetti.

Vali Tuna, sözlerinin devamında şunları söyledi: 'Çağdaş dünya ülkelerinde artık insanların sadece insan olması nedeniyle sahip olduğu temel hak ve özgürlükler sıkı şekilde korunmakta ve uygulamalar da bu anlayış çerçevesinde gelişmektedir. Elbette ki ayrımcılığın hukuki boyutu kadar ahlaki ve etik boyutu da bulunmaktadır. Önemi gereği ayırımcılık yasağı çeşitli uluslararası sözleşmelere de konu olmuştur. Ayrıca pek çok ülke; ayırımcılık, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadele edebilmek için ceza kanunlarında buna yönelik hareketleri suç olarak düzenlemiştir. Ayrımcılık her ne kadar çağdaş dünyanın yasal çözümler ürettiği bir sorun olsa da, bu sorun, modern dünyanın bütün sorunları gibi, ancak yüksek insani değerlerimizin bireylerde içselleştirilmesi ve toplumda hayata geçmesiyle çözümlenebilir.'

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Çataklı ise, mevcut iç hukuk düzenlemelerine ilaveten Avrupa Birliği uyum süreci kapsamında hazırlanan 'Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kanunu' tasarı taslağının Başbakanlığa sevk edildiğini söyledi.(HM)

Editör: TE Bilisim