Gürleyik Köyü Tarihi ve Doğal Varlıklarını Koruma Derneği ve muhtarlığın talebi üzerine köye gelen ekipler, önce isteklileri tespit etti. Orman teşkilatınca hazırlanan karaçam, ceviz, badem, elma türlerinden 650 fidan köye getirilerek vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Köy kahvesinde köylülerle sohbet eden Bölge Müdürü Recep Ateş, gelir getirici tür diye ifade edilen ceviz ve badem fidanlarının dikilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Ateş, 'Fidanları uygun şekilde dikin kurutmayın. Zira ülkemiz ceviz ve bademi ithal eder duruma geldi. Orman Genel Müdürlüğümüz bütün yurtta ücretsiz fidan dağıtıyor. Hatta köye yakın uygun araziler varsa ceviz ve badem ormanları kurup, hane başına paylaştırabiliriz' dedi.

Ateş, köyün doğusunda kalan bir heyelan bölgesi olduğuna da değinerek, 'Bu bölge için bir ağaçlandırma projesi yapılmış. Onu revize edip uygulayacağız. Önce bu alanın drenajının yapılması gerekiyor. İl Özel İdare ve DSİ'de düşen görevler olacak. Teraslandırıp ağaçlandırmasını ise biz yapacağız' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim