Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un, DP İl Başkanı Hüseyin Özcan hakkında 'Evrakta sahtecilik suçu', 'iftira' ve 'hakaret' iddiasıyla açtığı dava sonuçlandı. Aralarında DP İl Başkanı Özcan'ın da yer aldığı 3 sanık hakkında mahkeme kararını açıkladı.
HEDEF GÖSTERDİ
Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, şikayetçi Şenol Durur, tutuksuz yargılanan DP İl Başkanı Hüseyin Özcan hazır bulundu. Davaya Durur'un avukatları Av. Emre Genç, Av. Sinan Özkar ve Özcan'ın avukatları Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener ile Av. Necati Okuroğlu da katıldı. Kendisi hakkında Hüseyin Özcan tarafından hakaret ve iftirada bulunulduğunu belirten Şenol Durur, yaptığı son savunmasında sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Şahsı ile ilgili Eskişehir'deki yerel gazetelere haber yaptıranın Hüseyin Özcan olduğuna da dikkat çeken Özel Kalem Müdürü Durur 'Bu tür haberleri yaptırarak beni hedef gösterdi. Kendisinden şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum' dedi.
ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA
Davanın son duruşmasına bir süre ara veren mahkeme başkanının ara sonrasında açıkladığı karara göre Hüseyin Özcan ve davada ismi bulunan 2 şahsa, devlet memuruna hakaretten ayrı ayrı 7 bin 80 TL para cezası verildi. Dava sonucu sonra yazılı bir açıklama yapan Hüseyin Özcan, 'Bugün yapılan duruşmada benim ve avukatımın ısrarla Şenol Durur'un pankart asma eylemine ilişkin Ankara'da yapılan yargılamasının dosyasının dosya içerisine alınması ve incelenmesi talep edildi ise de mahkeme bu talep red edilmiş. Dosya getirtilmemiş ve inceleme yapılmamıştır. Dolayısı İle sunduğum evrakın sahte olduğuna mahkemece karar verilmiş de değildir. Tarafıma hakaret suçu gerekçesi ile 7800 TL para cezası verilmiş ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştır' ifadelerini kullandı. HM

Editör: TE Bilisim