38 ÖĞRETMEN

Kadrolaşmada sınır tanımayan Milli Eğitim Bakanlığı Eylül 2015'de Eskişehir'in en gözde okulları olan Eskişehir Anadolu (EAL) ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'ni 'Proje Okulu' ilan etti. Sonra bu okullarda görev yapan 38 öğretmeni görevden alarak, yerlerine yeni atamalar yaptı. EAL ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde çalışan öğretmenler başka okullarda görevlendirildiler.

HUKUKSUZ BULDU

EAL ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde görevden alınan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi olmaları dikkat çekti. Bu öğretmenlerin büyük çoğunluğu 'haksızlığa uğradıkları' gerekçesiyle yargıya gitti. ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde çalışırken, Mehmetçik Anadolu Lisesi'ne gönderilen Serpil Erden mahkemeyi kazandı. Eskişehir 1. İdare Mahkemesi Erden'in atamasını hukuksuz bularak iptal etti.

30 GÜN İÇİNDE

Erden Mahkeme kararının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tebliğ edilmesinden sonra 30 gün içerisinde eski okulu ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde görev başlaması gerekiyor. Erden ile ilgili alınan bu mahkeme kararının diğer mağdur öğretmenler için emsal teşkil edeceği belirtiliyor. Mahkemenin bu kararı Proje Okulu mağduru öğretmenler tarafından sevinçle karşılandı. Eğitimciler diğer dava sonuçlarını sabırsızlıkla beklemeye başladı.


Editör: TE Bilisim