Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, memleketi Eskişehir'e geldi. Köprübaşı'nda bulunan bir çibörekçiyi ziyaret eden Destici, burada basın mensuplarına çibörek yaptı. Daha sonra gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, Eskişehir Valiliği'nin aldığı 15 günlük açık alanda yapılacak etkinliklerin ve AnadoluFest'in yasaklanması kararı hakkında konuştu. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın aldığı kararın doğru ve yerinde bir karar olduğunu ifade eden Destici, müzik festivali adı altında şarap ve bira festivalinin yapıldığını söyledi.
VALİ'NİN KARARINI DESTEKLİYORUM
'Valiliğimizin bu konuda aldığı kararı ben doğru ve yerinde bir karar olarak görüyorum' diyen Destici, 'Arkadaşlardan aldığım bilgi bu organizasyonu düzenleyen şahıs ya da firma kimse bunlar 3 gün kala müracaat ediyorlar ve valiliğin bu süre içerisinde detaylı bir şekilde inceleyip cevap vermesi diye bir şey zaten mümkün değil. Valiliğimizin bu konuda aldığı kararı ben doğru ve yerinde bir karar olarak görüyorum. Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı olarak elbette ki biz sanatın, kültürün, müziğin yanındayız. Bunların yerli yerince hayata geçirilmesi, bunlarla ilgili festivaller düzenlenmesi güzel şeylerdir. Lakin bütün bu organizasyonlar yapılırken gözetilmesi gerekenler şudur: Bir toplumun örf ve adetlerine, inançlarına, gelenek ve göreneğine herkesin saygı duyması lazım. İkincisi müzik festivali adı altında bizim ahlakımızla, meşrebimizle, inancımızla uygun olmayan gayri ahlaki diyebileceğimiz davranışları içerisinde yoğunluklu olarak barındıran bu tür faaliyetlerle ilgili bizim şerhimiz var' diye konuştu.
'BURASI BRÜKSEL DEĞİL'
Eskişehir'in Brüksel ya da Lizbon olmadığını belirten Destici, 'Herkes bunu açıkça söyleyemeyebilir. Müzik festivali adı altında bira festivali, şarap festivali ne bileyim haram olan şeylerin ya da davranışların normalmiş gibi bir organizasyonu ülkem için de milletim için de uygun görmem. Biz bu tür davranışları gençlerimizi özendirici pozisyona getirmemeliyiz. Daha önce de ifade ettim burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu milletin adı Türk milletidir. Bu milletin inancı İslam'dır. Dolayısıyla Türk İslam inancına bağlıdır. Hiçbir özgürlük sınırsız değildir. Bir, başkasını rahatsız etmeyecek. İki, bunun yasal bir sınırı var Herkes o sınıra uyacak ve bu toplumun genel ahlak kurallarına herkes saygı göstermek zorundadır. Burası Brüksel değil, burası Berlin değil. Burası Lizbon da değil. Burası Türkiye. Burası Eskişehir. Yunus Emre'nin memleketi burası' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim