ETO ve Kahramanmaraş TSO'nun yönetim kurulu, meclis divanı, meclis üyeleri istişarede bulunmak, her iki şehrin ekonomik tablosunu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Eskişehir ve Kahramanmaraş'ın ticaretinin, sanayisinin ve hizmet sektörünün mevcut performansı ve geleceğinin değerlendirildiği toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, Kahramanmaraş TSO Başkanı Serdar Zabun, Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz de katıldı.
İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ
Eskişehir'in ticareti, sanayisi ve turizmi ile Anadolu'nun ve Türkiye'nin yükselen şehri olduğuna dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir'in ileri teknoloji üretim kabiliyeti, ihracatı ve yetişmiş insan kaynağı ile her geçen gün daha büyük hedeflere yöneldiğini ifade etti. Odalar arası istişare ve iş birliğine çok önem verdiklerini belirten Güler, odaların yürüttükleri farklı uygulamaları görmek, şehirler arası ticaret ve sanayi dinamiklerini incelemek için odaların daha çok bir araya gelmesi gerektiğini dile getirdi.
İHRACAT VURGUSU
Eskişehir ve Kahramanmaraş'ın köklü tarihi ve sanayi kabiliyeti ile benzer yanları olduğunu belirten Kahramanmaraş TSO Başkanı Serdar Zabun, her iki şehrin de ihracata ve istihdama olan katkısıyla dikkat çektiğini dile getirdi. Eskişehir ve Kahramanmaraş'ın tükettiğinden daha çok ürettiğini belirten Zabun, iki gün boyunca gerçekleşecek temasları ile hem Eskişehir'deki önemli tesisleri inceleme hem de odalar arası iş birliği yapma fırsatı bulacaklarını sözlerine ekledi. HM
Editör: TE Bilisim