CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Günyüzü'nün Gümüşkonak ve Kayakent mahallelerini ziyaret etti. Çakırözer'in kahvelerde dinlediği emekliler artan döviz karşısında hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısındandert yanarken, çiftçiler de artan girdi maliyetleri karşısındadevletten mazot ve gübre desteği istedi. Gümüşkonak Mahallesinde bir emekli cebinden çıkardığı 15 lirayı vekil Çakırözer'e göstererek, 'Daha dün 3 bin 300 lira maaş aldım, şimdi elimde 15 lira kaldı. Bir büyük, bir küçük tüp aldım 280 lira para ödedim. Ekmek olmuş 2,5 lira, simit olmuş 3,5 lira. Ağzımda diş kalmadı. Böyle nasıl yaşanacak' dedi.
YÜZDE 80 İCRALIK
Yıllardır şeker pancarı üretimi yapan Edip Bilgiç ise, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: 'Gübre, mazot fiyatları aldı başını gitti. Sadece bunlar değil bunun işçiliği, çapası var. 420 lira taban fiyat maliyeti bile karşılamıyor. Bugün gemiciklere, son model yatlara bir buçuk liradan mazot veriliyor. Bize de maliyetine versinler. Köydeki çiftçilik yapanların yüzde 80'i icralık. Çiftçinin en az 4 bankaya borcu var. Devlet destek versin, çiftçi üretimden kopmasın.' Kayakent Mahallesinde ise soğan üreticileri soğanlarını satamadığı için tarlada bıraktıklarını söyledi. Bir soğan üreticisi, 'Soğanları ürettik ama satamadık. Kimi hayvanlarına verdi, kimi tarlada bıraktı, kimi de depolarda çürüyor' dedi.
MÜCADELE VERİYOR
Millet ittifakı iktidarında emeklinin, emekçinin, çiftçinin sorunlarına hep birlikte çare bulacaklarını söyleyen Çakırözer, 'Döviz kurundaki artışın etkilemediği kesim yok. Çiftçilerimiz, emeklilerimiz çaresiz. Vatandaşlarımız hayat pahalılığı, yoksulluk mücadelesi veriyor. Çiftçiler üretimden vazgeçti, köylerde bankalara borcu olmayan çiftçi kalmamış. İktidarımızda çiftçimizin alın terinin karşılığını alacak, çiftçinin faiz borçlarını ilk bir hafta içinde sıfırlayacağız. Traktörü, hayvanı asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası, çiftçi dostu olacak' açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilisim