Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde 44 gündür tedavisi süren Ayşe Tuğba Arslan (45), müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arslan'ın cenazesinin bugün Eskişehir'de toprağa verileceği öğrenildi. Acılı aile ve yakınları gözyaşları içinde Tıp Fakültesi morgunun önünde kızlarının cenazesini bekledi.
15 SENELİK DOSYA
Ayakta güçlükle duran 69 yaşındaki acılı baba Serdar Arslan, 'Sözün bittiği yerdeyiz. Yavrum 45 gün dayanabildi. Zaten bunu planlamışlar. Babası, ağabeyi bunu planlamışlar. Bir gün önce kızımın önünü arabayla çevirmişler. Kızım arkadaşıyla birlikte gelirken, kızıma laf atmışlar, 'Sizi öldüreceğiz' demişler. Kızımı değişik arabalarla her gün takip ediyormuş. Cuma günü işten çıkıp, yavrum dolmuştan inince oraya pusuya yatmış, arkasından satırla saldırıp kafasını ikiye bölmüş. Elini kafasına tutmuş yavrum, böyle düşmüş yere. Ondan sonra yüzüne vurmuş. Ellerini kaldırmış, ellerini doğramış. Babası, ağabeyi, büyük oğlundan, hepsinden şikayetçiyim. Bunların hepsi kızımın katili. 15 sene kızımın dosyası vardı. Hepsinde takipsizlik kararı oldu. Benim 4-5 tane dosyam var. Hakaret, şikayet ediyor, öldüreceğiz, pompalı tüfekle öldüreceğiz diye bana söyledi. İnanmazlarsa telefon kayıtlarına baksınlar. Ben şikayetçi oluyorum, karakola gidiyor, 'Ben böyle bir şey yapmadım' diyor. Şahit olmayınca, savcı takipsizlik kararı veriyor. En sonu da bu, elimde takipsizlik kararı var' şeklinde konuştu.
BU KİN NİYE?
'Ben bir kelime söyledim, savcılık benim için yakalama kararı çıkarttı' diyen Baba Arslan, 'Hakimin karşısına çıkana kadar polis başımdan ayrılmadı, kimliğimi vermedi. Ama kızım satırla doğranana kadar hiçbir şey yapmadılar. Benim canım yandı, kızımın canını yakanların Allah belasını versin. Benden beter canları yansın. Başka bir şey demiyorum. Ben hastayım, zaten zor yürüyorum. Bu kadar kin niye, bu kadar kin olur mu? Bir insana bu kadar kıyılır mı? Düşene vurulur mu? Savaşta dahi olsan düşene vurulmaz. Bu ne kin. Ayda 200-300 tane kadın ölüyor. Bunlar can, bunlar ana. Bugün benim kızım, yarın öbürünün kızı. Bu millete ne oldu? Benim canım yandı başkasının canı yanmasın' şeklinde konuştu.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Vişnelik Mahallesindeki bir anaokulunda yardımcı personel çalışan iki çocuk annesi Ayşe Tuğba Arslan, 11 Ekim'de mesai bitiminde evine dönerken 6 ay önce boşandığı Yalçın Ö'nün (52) Atatürk Bulvarında saldırısına uğramıştı. Eski eşini satırla yaralayan Yalçın Ö, kaçmaya çalışırken çevredekiler tarafından darp edilmişti. Ağır yaralanan Arslan hastaneye kaldırılmış, iki gün süren tedavisinin ardından gözaltına alınan Yalçın Ö. ise tutuklanmıştı.
Editör: TE Bilisim