AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, kapatılmasıyla gündeme gelen Hasan Polatkan Havalimanı ve ilçe yollarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Yapılan görüşme ile ilgili bilgi veren AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Hasan Polatkan Havalimanı'nın eski düzeninde uçuşlarına devam edeceğini ifade etti.
'ÖNEMLİ BİR GELİŞME'
Hasan Polatkan Havalimanı'nın yurt dışında yaşayan vatandaşların konforunu sağlayacak şekilde bir çözüme kavuşturulduğunu belirten Çalışkan, 'Hasan Polatkan Havalimanı'na ilişkin uçuşlar son 1-1.5 aylık süreçte maalesef hemşerilerimizin konforunu etkileyecek noktaya dönüşmüştü. Biz bir heyet halinde Ulaştırma Bakanımıza ziyarete gittiğimizde meselenin daha önce kim nereye uçmak istiyorsa, hangi havalimanına uçmak istiyorsa oraya uçması anlamında bir çözüme kavuşturulduğunu değerlendirmiştik. Sonrasında belki hava yolu şirketleri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasındaki mutabakat planlama bunun sahaya yansıması noktasında zorluklar olduğunu gördük. Bunun üzerine Nabi Hoca, Cumhurbaşkanımızla görüştü Cuma günü. Bu görüşmenin sonucunda Cumhurbaşkanımız,Ulaştırma Bakanımızı aramak suretiyle Hasan Polatkan Havalimanı'na ilişkin üzere hemşerilerimizin hangi havalimanına uçmak istiyorlarsa bundan önceki yıllarda olduğu gibi uçuşlarına devam edeceklerini bu suretle gurbetçilerimizin rahatlamasına ve konfora kavuşmalarına imkan sağlayacak bir çözüm ürettiler. Bunun artık sahaya yansımasını Ulaştırma Bakanlığı'nın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile birlikte bunun idari anlamda bir an önce yansımasını ve sorunun çözülmesini, uçuşların bir an önce kim nereye istiyorsa oraya uçması anlamında hem fiyat politikası hem sınırlandırılması anlamında hayata geçmesini bekliyoruz. Bu önemli bir gelişmeydi' diye konuştu.
İLÇE YOLLARINA BU YIL BAŞLANACAK
Cumhurbaşkanının Alpu Yolu ve Seyitgazi-Kırka arasındaki yolun yapımına ilişkin Ulaştırma Bakanı'na talimat verdiğine dikkat çeken Çalışkan, 'Aynı konuşmanın içerisinde bizim Ulaştırma Bakanı'na ilettiğimiz Alpu Yolu ve Seyitgazi-Kırka arasındaki yolun yapımı meselesi de vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız buna ilişkin de Ulaştırma Bakanı'na talimat verdi. İnşallah bu yıl içerisinde bu yollarımızıda mesafe kat edeceğiz. Hem Kırka'da yaşayan vatandaşlarımızın hem de Kırka'da çalışan hemşerilerimizin sıklıkla gidip geliyor olmalı orada bir sirkülasyon oluşturuyor. Seyitgazi-Kırka arasındaki yol da bu anlamda biraz sıkıntılı. Virajlar, dar menfez olan alanlar. Bu yolun hem güvenliğini hem kalitesini, konforunu düşürüyor. Bizim bunu bir an önce çözmemiz lazım. Bu daha önceki dönemlerde Ulaştırma Bakanlığımız projesini hazırlamış, yatırım programına teklif edilmişti. Bu süreçte geçen Ulaştırma Bakanımızla görüştüğümüzde bir an önce başlatılması, ihalesinin yapılması talimatını vermişti. Cumhurbaşkanımız ile Nabi Hocamızın görüşmesinden çıkan sonuç anladığımız kadarıyla yine Cumhurbaşkanımız,Ulaştırma Bakanı'na bu konuda da talimat verdi. Dolayısıyla özellikle can kayıplar ve yaralanmalar noktasında artık daha güvenli bir yola kavuşacağımızı ve onun çalışmalarının da bu yıl başlayacağını değerlendiriyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim