Eskişehir Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Toplantıda paralimpik dünya şampiyonu milli sporcu Sümeyye Boyacı'ya cumhuriyet altını, milli takım antrenörü Mehmet Bayrak, milli takım antrenör yardımcısı Gündüz Çağlar Alsan ve spor kondisyoneri Tolga Erol'a çeyrek altın verilmesine karar verildi.
BAĞIŞTA BULUNANLARA TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediyesi'nin Asri mezarlık Cami ve Hizmet Tesisleri Yapım İşi kapsamında kullanılmak üzere şartlı ayni bağış ile ilgili madde de oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Büyükerşen, bağışta bulanacak olan ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Fevzi Kabul'e bağışları nedeniyle teşekkür etti.

PARSEL AÇILMADAN ASFALT DÖKÜLSÜN

Yeni parseller açılmadan ana yollara asfalt dökülmesi önerisinde bulunan AK Parti meclis Üyesi Özlem Yalçın, 'Yeni parseller açıldığı zaman maalesef yollar yapılmıyor. Daha sonrasında bir mıcır atılıyor ama yeterli olmuyor. Yaklaşık 2,5 yıldır açılan parsellerin ana yolları hala asfaltlanmadı. İnsanlar balçık çamurun içinde mezarlığı ziyaret ediyor. Parsel açılmadan önce ana yolların ve çeşmenin yapılması daha uygun olur mu?' diye konuştu.

BİR KISMI HİÇ CEVAP VERMEDİ

Belediyeye 100 milyon kredi kullanma yetkisi verilmesine rağmen bankalardan krediye olumlu cevap veren çıkmadığını söyleyen Büyükerşen, 'Yol hizmetleri hem köylerde hem şehirlerde yamalar dahil olmak üzere bir sıkıntı içerisindeyiz. Sıkıntımız artan akar fiyatlarından bir de petrole dayalı asfalta dayalı fiyatlar. Her dakika değişiyor. Nasıl çıkacağız işin içinden ben de bilemiyorum. Geçen toplantıda yeni bir kredi alınması için izin verdiniz bize. 100 milyonluk kredi kullanma yetkisi verdiniz. Bütün bankalara yazdık. Bütün bankalardan 100 milyon liralık kredi verebilme imkanlarının olmadığına dair yazılar geldi. Bir kısmı hiç cevap vermedi. Cevap veren 2 ya da 3 banka da istediğimiz miktarın en fazla yarısını kredi olarak verebileceğini söyledi. Onun karşılığında biz de hesaba kitaba başladık. Onun için bu asfalt meselesi, bu döviz meselesi halledilmedikçe bizim hareket durumumuz sıkıntılı olacak' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim