Eylül ayı içerisinde yapılacak “Emirdağ’dan Avrupa’ya Göçün 60. Yıl dönümü” nedeniyle yapılacak etkinliklere Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda Büyükelçileri de davet edilecek.

Avrupa Türkleri Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, Emirdağlılar Birlik ve Beraberlik Platformu Başkanı Habib Umutoğlu ile platformların Kültür Danışmanları Ahmet Urfalı, Kamil Emeksiz, Basın Danışmanı Gazeteci Sadi Seda, Hollanda Büyükelçiliğini ziyaret ederek “Emirdağ’dan Avrupa’ya Göçün 60. Yıl dönümü” etkinliklerine davet ettiler.

Heyeti Hollanda Büyükelçiliğinde kabul eden Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Cheyen Bannenberg, “Hollanda’da yabancı işçiler arasında Emirdağlılar çoğunlukta. Ülkemize yaptıkları katkılarından dolayı minnet ve teşekkür duygularımı ifade etmek isterim. Büyükelçilik olarak bizde Türkiye’de bazı illerde ‘Kadın İşçiler’ sergisi açtık. Çokta ilgi gördük. Bu etkinliğinize Büyükelçilik olarak bu sergiyle katılım sağlarız” dedi.

Platform Başkanları davetlerine olumlu görüş belirten Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Cheyen Bannenberg’e teşekkür ettiler.

Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı

Kaynak: Bülten