Toplantıya, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Sami Özdemir Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Haydar Urfalı, 2 No'lu Şube Başkanı Gürol Yel, yönetim kurullarının üyeleri, ilçe ve okul temsilcileri ve Kadınlar Komisyonu üyeleri katıldı.

Açılış Konuşmasını 1 No'lu Şube Başkanı Sayın Haydar Urfalı yaptı ve 3 aylık icraatlarını kısaca anlattı. Urfalı, bu sürede yaklaşık 140 yeni üye kaydı yaptıklarını, iş yeri ziyaretlerine öncelikle ilçelerden başladıklarını belirterek birebir ulaşılmayan hiçbir üyenin kalmayacağını ve Mayıs 2014 itibarı ile 2 bin 300 üye hedeflediklerini'' belirtti.

2 No'lu Şube Başkanı Gürol Yer'in konuşmasının ardından söz alan Genel Başkan Yardımcısı Sami Özdemir, iktidarın memura ve kamu çalışanlarına baskı uyguladığını, bunun son örneğinin de dershanelerle ilgili yasa tasarısı olduğunu iddia etti. Sami Özdemir, kendisini sendika olarak tanımlayan bazı grupların da bu zulüm yasasına karşı çıkmak yerine neredeyse destek verir halde olduklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ise, 'Bu adaletsiz yasayı kabul etmemiz mümkün değildir. Yasalaşmaması için yasal haklar çerçevesinde ne gerekiyorsa genel merkez ve şubeler bazında yapılacaktır. İdarecilere yapılan değişiklikler tamamen keyfi, idarenin himmetleri ile görevlendirmeler şeklinde olacaktır. Hak ederek atanma yerine görevlendirme şeklinde olması okullarda zaten az olan kaliteyi iyice düşürecektir' ifadelerini kullandı.

Toplantı, soru cevap bölümü ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim