Gerçekleştirilen programa, Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Ali Çelik, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Yoldaş, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş, işsizlikle mücadelede işsizlerin yanında olduklarını belirterek, 'İşverenlerle her zaman temas halindeyiz' dedi. Sanayi dalında Eskişehir'de daha büyük ve ciddi atılımlar yapılması gerektiğini savunan ESO Başkanı Özaydemir ise yaptığı konuşmada, ' Üretkenliğimizi ve üretimimizi artırmamız lazım. Bu bakımdan böyle programlar biz sanayiciler için fevkalade yararlıdır. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Vali Tuna, gönüllerin buluşma noktası olan Eskişehir'de iş arayanlar ve işverenleri bir araya getirdiklerini söyledi. Eskişehir'in hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye'nin ön planda olan illeri arasında yer aldığını kaydeden Vali Tuna, ' İlimizde, işgücüne katılma ve istihdam oranının yükselmesine ihtiyaç duyulduğu da nitekim bilinen bir gerçektir. İş piyasasının genel olarak dinamik bir yapıya sahip olması ve genç işgücünün arzı ile örtüşmesi bizim bu konudaki ümidimizi artırmaktadır. Özellikle kurumların kendi alanlarındaki sorunlara yönelik çözüm önerileri sunan projeler üretmesi ve etkinlikler gerçekleştirmesi sevindiricidir. Bu çerçevede Eskişehir Çalışma ve İş Kurumunun dördüncüsünü gerçekleştirdiği ve çeşitli sektörlerde faaliyette bulunan 50 firmanın yer aldığı bu etkinlikle iş arayanların iş bulması kolaylaştırılmaktadır' şeklinde konuştu.

50 firmanın yer aldığı tanıtım stantlarının açılış kurdelesi kesilerek, hizmete sunuldu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim