Beklenen yağışın gelmemesi birçok ildeki barajlarda su seviyelerinin düşmesine neden oldu. bu kapsamda Porsuk çayında da suyun azalması nedeniyle Eskişehir'i susuz yıllar bekliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi sosyal medya üzerinden '2021'de susuz kalabiliriz. Suyu israf etmeyelim' şeklinde kamuoyuna uyarılarda bulunarak vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

BAHÇEYE DÖKÜYORUM

İlmiye Avalay: Dişlerimi fırçalarken ellerimi yıkarken suyu kapatıyorum. Meyve yıkarken akan suyu bahçeye döküyorum. Sıcak su ısınana kadar akan suyu kaplara koyup daha sonra kullanıyorum.

BOŞA AKITMIYORUM

Nurcan Aras: Suları boş yere akıtmıyorum. Çamaşırı bulaşığı biriktirip yıkıyorum. Bulaşık makinesini makinede tıkasınlar. Otomatik akıllı muslukları ucuza satsınlar.

TASARRUF ETMEYE ÇALIŞIYORUM

Gülşen Kara: Su tasarrufunda bulunmaya çalışıyorum. Bulaşıkları Sudan geçirmeden makineye koymak gerekir. Biriktirip yıkamak gerekir. Temizlik için daha az su kullanmak gerekiyor.

BİRİKTİRİP YIKIYORUZ

Alaattin Çorak: Susuzluk kuraklık yeşilliğin kaybolmasından ve betonlaşmasan kaynaklanıyor. Tasarrufu yapmaya çalışıyoruz. Muslukları az açıyoruz. Çamaşır ve bulaşığı biriktirip yıkıyoruz.

TASARRUFTA BULUNUYORUZ

Haluk Sönmez: Su tasarrufunda bulunuyoruz. Bulaşıkları silip makineye koyuyoruz. Meyveleri sebzeleri kasede yıkıyoruz.

ATIK SUYU DEĞERLENDİRİYORUZ

Figen Çardak: Su tasarrufu tabi ki yapıyoruz. Mümkün olduğunca az akıtıyorum. Bulaşık makinesi kullanıyorum. Bulaşık yıkarken leğen koyup akan suyu da değerlendiriyoruz.
ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim