27 Ağustos günü başlayan İYİ Parti ilçe teşkilatlarının kongreleri devam ederken son olarak Tepebaşı İlçe Başkanlığı için Reşat Küçükerkan, düzenlediği basın toplantısıyla aday olduğunu açıkladı. Parti ilçe teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya İYİ Parti İl Başkanı serdar Ulucan, Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer ile çok sayıda üye katıldı.4 Ekim Cumartesi günü Odunpazarı 5 Dekim Pazar günüde Tepebaşı ilçe kongresinin yapılacağını belirten İl Başkanı Ulucan, mevcut başkan Kani Ülkümen’in göreve yeniden aday olmayacağını yerine ise Reşat Küçükerkan’ın aday olarak katılacağını söyledi.
ULUCAN AÇTI, AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
Aday açıklamasının yapıldığı toplantıda söz alan İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, parti içinde samimi bir kardeşlik atmosferi oluştuğuna dikkat çekerek geçen dönemlerde parti içinde görev alan bazı kişileri de eleştiri yağmuruna tuttu.
“SİYASET CESUR YÜREKLER İLE YAPILIR”
Ulucan’ın, açkılamasında geçmiş dönemlerde görev yapan bazı il ve ilçe başkanları da eleştirilerden nasibini aldı. Siyasetin cesur yürekler tarafından yapılması gerektiğini belirten Serdar Ulucan“Bu da gösteriyor ki, ilçe teşkilatlarımıza da baktığımızda birçok arkadaşımız görev aldı. İlçe başkanlığı sıfatına nail oldu. Kimileri de bu sıfata nail olduktan sonra, kerameti, durumu veya büyüklüğü ya da o koltuğun verdiği gücü, koltuğa güç katmak yerine, kendi şahsi çıkar ve ikballeri için kullandı. Onlar da tozla geldiler, yelle gittiler. Bugün burada değiller. Sokakta da yüzümüze bakmaktan utanç duyduklarını gözlemleyebiliyorum. Çünkü siyaset, ikna edilmiş değil, inanmış, cesur dava adamlarıyla yapılır. Kimi isimler bu görevi kendi çıkarları için kullandı. O koltuklara güç vermek yerine koltuktan güç almaya çalıştılar. Bugün sokakta yüzümüze bakamayanlar var” dedi.
TEPEBAŞI’NA ÖVGÜ YAĞDIRDI
Yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Kani Ülkmen ve yönetimine de teşekkür eden Ulucan "Kani Başkan ilçemizdeki kaosu ve karmaşayı büyük ölçüde sona erdirdi. Yönetimiyle birlikte önemli bir yapılanma süreci başlattı. Tepebaşı ilçe kongresinde görevi devralacak olan Reşat Küçükertan’a da başarılar diledi. Adaylık açıklaması, çiğköfte ve ayran ikramıyla son buldu.