Yer yaptığı açıklamada, “Belediye Başkan adaylarımızın net söylemleriyle İYİ Partinin yetkilendirildiği belediyecilikte sığınmacıların Eskişehire sığınamayacağı sözünü son söz, delikanlı sözü olarak beyan etmiştik. İkili cephe adaylarının geçtiğimiz hafta yaptıkları bol ışıklı, bol görselli proje toplantılarında şaşırmadık ki hiçbir şekilde sığınmacılar konusu yoktu… Birisi konunun ve sorunun sahibi olduğundanDiğeri ise bugüne kadar bu konuda üzerine hiçbir sorumluluk almamasından dolayı yine sığınmacı konusuna değinmeden geçtiklerini gördük” dedi.

Kazım Kurt: Ulusal egemenliğin üstünde bir güç yoktur Kazım Kurt: Ulusal egemenliğin üstünde bir güç yoktur

SMA’LI ÇOCIKLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Başkan Yer sözlerine şöyle devam etti: “Kentin geleceğini planlayanların bu konuyu atlamaları yada atlatılmaları bize ilginç gelmedi. Siyaset ve muhataplık gereği sormamız gerekiyor, soruyoruz. Sayın Adaylar sığınmacılar konusunda Emek, Erenköy, Gündoğdu, Huzur, Kırmızıtoprak, İstiklal Mahallelerinde yaşayanlar başta olmak üzere hemşehrilerimize iki kelamınız, projeniz, çalışmanız yok mudur? Bunun cevabını Eskişehirli Hemşehrilerimiz adına sizden talep ediyoruz. Yine bir tespitimiz olan devamında İYİ Parti olarak daima mağdurlarına duyarlılıkla yaklaştığımız. Seçim beyannamemizde 18. Sırada bulunan toplumun kanayan yarası vicdan durumu Sma’lı çocuklarımız ve aileleri maalesef cephe ikizlerinin akıllarına bile gelmemiş… Buradan bunu da vicdanımız ve sorumluluğumuz gereği hatırlatmak istedik. Belki sayemizde beyannamelerinde her ikisi de düzenleme yapar diye düşünüyoruz”

ZAFER PARTİSİ'NE ELEŞTİRİLER...

Başkan Yer ayrıca isim vermeden Zafer Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Beki’yi de eleştirdi.

Yer, “ Seçim sürecine Eskişehirimiz’de bir partinin daha dahil olduğunu asılan duvar görselleri ve sosyal medya sayesinde haberimiz oldu… Bireysel Emeklilik ve Fon Yönetimi Partisi… Akçağlan Mahallesi Cumhuriyet bulvarı üzerinde bir duvarda  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün görseli ile altında bir isim gördük. Üzerinde bir aday ismi altında Bireysel Emeklilik ve Fon Yönetimi yazısını okuyunca yeni bir parti hayırlı olsun dedik. Biraz siyaset yanında ticaret devamında uyanıklık olan bu durumu gerçekten garipsedik. Konuyu şuraya getireceğiz hiçbir şekilde genel ve yerel iktidarı eleştirmek gibi bir durumu olmayan, Sığınmacılar dışında başka bir söylem ve eylemi bulunmayan Bireysel Emeklilik ve fon yönetimi partisi büyükşehir belediye başkan adayı zat sürekli  İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Melih Aydın'ın 26 sözü içinde olan “Sığınmacılar Eskişehir’e sığınamayacak sözüne atıfla beyanda bulunmakta niye 26. Sıraya yazdı diye aklınca eleştirmektedir.Bugüne kadar bu duruma gerçekten sabrettik, muhatap almamaya özen gösterdik. Ancak bunu alışkanlık haline getiren  BEFYP Büyükşehir Adayına şunu hatırlatalım. 26 bizim için Eskişehir demektir, Eskişehir insanı demektir. Öncesinde onların aklından bile geçmeyen 25 sözün sonunda 26. sözümüz olarak son söz, delikanlı sözü “Sığınmacılar Eskişehir’e Sığınamayacak” diyoruz, Bunu anlayamıyorsan, idrak edemiyorsan bizim sana diyecek bir şeyimiz kalmıyor Sayın Aday. Siyaseti ticaret ile harmanlamanın net örneği olan bu arkadaş ve partisi sosyal medya, seçim büroları ile parti binalarından ve konfor alanlarından çıkmadan siyaset yapabileceklerini zannediyorlar ama yanılıyorlar"

Muhabir: Merthan Süalp