İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Polifonik Korolar Derneği iş birliğinde 11-15 Mayıs arsında bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Çok Sesli Korolar Festivali'nde müzik şöleni yaşandı. Pandemi sonrası ilk çok sesli koro festivali olması özelliğiyle, tüm müzik severlerin odağı haline dönüşen festivale, çeşitli illerden 70'den fazla koro katıldı.
ESKİŞEHİR'DE ÖDÜL
'İzmir yine çok renk çok ses çok nefes' sloganıyla düzenlenen festival Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki konserle son buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konseri dinleyenler arasında yer aldı. Festivalde İzmir'de son yılların parlayan yüzü Eskişehir Polifonik Korosu kentimizi temsil etti. Eskişehir'in anons edildiği andan itibaren başlayan alkışlar, sahnedeki performans tamamlandığında artarak devam etti. Konserin sonunda Festival Jürisi tarafından Eskişehir Polifonik Korosuna ödül verildi.
75 KORO İZMİR'DE BULUŞTU
11 Mayıs'ta başlayan festival Trakya, Ankara, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş gibi kentlerin yer aldığı okullar, dernekler ve belediyeler tarafından kurulan 75 farklı koroyu ve 2 bin 600 koristi İzmir'de buluşturdu. Türkiye'de çok sesli koro müziğini yaymak amacıyla düzenlenen festival kapsamında, sanatçılar klasik eserlerin yanı sıra birbirinden güzel Türk halk parçalarını seslendirdi. Koristler ücretsiz salon konserlerinin yanı sıra Alsancak Vapur İskelesi önü, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Tarihi Asansör gibi alanlarda sokak konserleriyle müzikseverlerle buluştu.


Editör: TE Bilisim