Covid-19 salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan kafe çalışanları farklı bir yönteme başvurdu. Adalar'da faaliyet gösteren bazı kafeler, kazanç elde edebilmek için dükkanlarının önüne açtıkları çay ve tost tezgahıyla faaliyet göstermeye başladı. Açtıkları tezgahın çok bir kazanç getirmediğini ifade eden işletme çalışanları, sadece cep harçlıklarının çıkması için uğraştıklarını ifade etti.
GÜNAH KEÇİSİ OLDUK
Dışarıya tezgah kurarak çalışanlarının cep harçlığını Muharrem Uygur, 'Çalışan bazı öğrenci arkadaşlarımız var. Onların günlük cep harçlığı çıkıyor. Yoksa buradan bir beklentimiz olduğundan ya da satış olduğundan, para kazandığımızdan değil. Çalışan bir arkadaşımızın cep harçlığı çıksa yetiyor yani. Kendimizi dahi düşünemiyoruz. Şu an işletmeler adına herhangi bir olumlu gelişme yok. Bizi kaderimizle baş başa bıraktılar. Kimse bizi düşünmüyor. Tüm salgının yükünü lokantalar, kafeler yükleniyor. Günah keçisi gibi olduk. Biz de hastalık ilerlemesin istemiyoruz. Ama bizi kapattınız madem destek verin. Ya tam kapanma olsun ya da bizde açık olalım. AVM'ler gibi biz de HES Koduyla müşteri alalım' diye konuştu.
HERKES İŞSİZ KALDI
Herkesin işsiz kaldığını söyleyen ve günlük sattığı çayları yazdığı kağıdı gösteren Erkut Çakar, 'Ya her yer kapansın ya da biz de açalım. Birçok dükkan açık ama kafeler kapalı. Bu açtığımız tezgah bizi kurtarmıyor ki. Bakın günlük şu ana kadar 3 tane çay sattım. Günlük bu kadar. Bizim beklentimiz zaten yok. Devletten destek bekliyoruz. Kiramız sorun. Bizi kapattılar. Buzdolabındaki malları dağıttık. Üç aylık kapanmada da 50 bin liralık malı dağıttım. Bana verdiği ki ben alamıyorum o 1000 lirayı. 750 lira kira desteği var. O hiç karşılamıyor. Ne olacak ki zaten' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim