Sarıcakaya'da incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay'a, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, AK Parti Sarıcakaya İlçe Başkanı Hikmet Aknur ve partililer eşlik etti.
ÜRETİCİYLE BULUŞTU
Günay, ilk olarak Sarıcakaya Kaymakamı Recep Aydın ile bir araya geldi. İlçe hakkında Kaymakam Aydın ile değerlendirmelerde bulunan Günay, daha sonra Sarıcakaya üreticisi ile bir araya geldi. Sarıcakaya'nın tarımda çok önemli adımlar attığını, bu nedenle üreticinin her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Günay, 'Bütün ilçelerin özelliklerini avantajlara çevirmek için uğraşıyoruz. Sarıcakaya yetiştirdiği sebze ve meyve konusunda adını zaten yeterinde duyurdu. Bunu daha ileriye nasıl taşırız buna bakacağız' dedi.
MARKA KUŞKONMAZ VADİSİ
Hedeflerinin her ilçeden marka çıkarmak olduğunu söyleyen Günay, Sarıcakaya'nın markasının da Kuşkonmaz olduğunu belirtti. Kuşkonmaz Vadisi için marka tescilinde her türlü desteği verdiğini ve bundan sonra da destek vermeye hazır olduğunu söyleyen Günay, 'Bugüne kadar nasıl her zaman çiftçimizin yanındaysak bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz' dedi. Üretimin önemli olduğunu ve devlet olarak her türlü desteği verdiklerini söyleyen Günay, 'Önemli olan sadece üretmek değil aynı zamanda tedarik zincirini oluşturmakta önemli. İlk üretim anından itibaren vatandaşın sofrasına ulaşana kadar ki süreç çok önemli. Kaliteli sebze, kalite meyve üretimini gerçekleştiren ilçelerin başında Sarıcakaya geliyor' dedi. HM
Editör: TE Bilisim