Alınan bilgiye göre, Yaşar Gölpek'in (65) kullandığı 26 VN 754 plakalı kamyon, saat 15.30 sıralarında, yokuş aşağı indiği Dede mahallesi Kalabak sokak üzerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kontrolden çıktı. Bir otel inşaatında çalıştığı belirtilen kasası boş kamyon, önce evin bahçesine kapısını, ardından da duvarına çarparak yan yattı. Kamyonun, şoförün bulunduğu alana doğru yatması sonucunda Yaşar Gölpek araçta sıkışarak olay yerinde can verdi. Kazayı gören mahalle sakinleri olayı 110 İtfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Kaza ihbarını alan polis ekipleri olay yerine kısa sürede gelerek çevre güvenliğini aldı. Şoför Gölpek'e ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, şoförün hayatını kaybettiğini belirledi. Bulunduğu alana sıkışan cesedi çıkarmak için uğraş veren 110 İtfaiye ekipleri başarılı olamayınca kaza yerine vinç getirilmesini istedi. Kazanın olduğunu alana gelen vinç ile kamyonun kafa kısmının bir bölümü kesilerek alındı.

SÜRÜCÜ İKİ KEZ KALP AMELİYATI OLMUŞ

Kazayı haber alan Gölpek'in yakınları ise, olay yerine geldiklerinde acı haberi aldı. Fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Kamyonun çarptığı evde kimsenin bulunmaması ise olası büyük bir facianın önüne geçti. Kazada hayatını kaybeden sürücü Gölpek'in ise iki kez kalp ameliyatı olduğu öğrenildi. Gölpek'in cenazesi saatler süren çalışmalar sonrasında bulunduğu alandan çıkartılarak, otopsisi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Ekipler, kazanın frenlerden mi, yoksa sürücünün kalp krizi sonucunda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucundan mı, meydana geldiğine yönelik çalışma başlattı.

KAZAYI MİSAFİRLİKTE ÖĞRENDİ

Evine kamyon girdiğini misafirlikte olduğu sırada öğrenen Zehra Kazar ise, kısa sürede olay yerine geldi. Evde kimsenin bulunmadığını ifade eden Kazar, 'Kamyon evin banyo kısmına çarpmış. Evde kimse yoktu. Evde olsaydık bize de bir şey olabilirdi. Keşke şoförde ölmemiş olsaydı. Evde daha büyük hasar olsaydı da, şoföre bir şey olmasaydı' dedi.

Editör: TE Bilisim