İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, beraberindeki partisinin Tepebaşı İlçe Başkanı Zafer Türk, Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna ve diğer partililer ile birlikte Kızılay'a kan bağışında bulundu. Covid-19 salgını sebebiyle kan bağışında azalma olduğunu anlatan Ektaş, vatandaşların korkmadan Kızılay'a kan bağışında bulunmasını istedi.
SON ZAMANLARDA AZALDI
Birçok insanın her gün kana ihtiyacı olduğunu ifade eden Ektaş, 'Bu ihtiyacın karşılanabileceği tek yer de Kızılay Kan Merkezleri. Hepimizin ihtiyacı olan kanı sağlayabilmesi için de bizim kan bağışında bulunmamız lazım. Ancak Kızılay yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde son dönemlerde özellikle Covid-19 salgını döneminde Kızılay'a kan bağışının son derece azaldığı ve hatta toplumda yanlış bilgilendirmelerden dolayı insanların kan bağışı yapmakta uzaklaştırıldığı yönünde yakınmalar olduğunu duyduk. Bunların son derece yanlış olduğunu biz de biliyoruz, yetkililerimiz de biliyor. Vatandaşlarımızın da bilmesi gerekiyor. Covid dönemi de olsa kan bağışında bulunmakta hiçbir sıkıntı söz konusu değil' dedi.
KAMPANYA BAŞLATTIK
'Kan bağışında bulunmak kanın yenilenmesini sağlıyor ve vücudu güçlendiriyor' diyen Ektaş 'Her şeyden önemlisi insan hayatı. Yarın hepimizin kana ihtiyaca olabilir. Biz de İYİ Parti olarak Kızılay'ın ihtiyacı olan kan bağışının artması noktasında hem parti üyelerimizin hem Eskişehir kamuoyunun farkındalığını artırmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Tüm Eskişehir halkımızı kan bağışı yapmaya Kızılay'a davet ediyoruz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim