KESK'e bağlı sendikalar Hamamyolu'nda bulunan Yediler Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Eğitim Sen Genel Başkanı Necla Kurul da katıldı. 19 Aralık'ta Ankara'da düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısı yapan KESK Eskişehir Dönem Sözcüsü Özge Umut Yılmaz, Türkiye'nin içinden geçtiği buhrana karşı birleşik mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.
BUNALIM DERİNLEŞİYOR
Türkiye'nin itildiği ekonomik, siyasal ve toplumsal bunalımın gittikçe derinleştiğine dikkat çeken Yılmaz, 'Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolüdür. Dolayısıyla bugün bütün işçiler ve emekçiler için birleşme ve mücadeleyi yükseltme günüdür. Yarından tezi yok büyük bir özveri ve kararlılıkla bütün iş yerlerinde emekçilere ulaşma mücadeleye davet etme günüdür. Başkaca yolumuz yoktur. Gün; bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme günüdür. Gün; sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuz omuza verme günüdür. Gün yıllardır parçalanıp, bölünen, yok sayılan milyonların hak ve özgürlükleri için birleşme günüdür' diye konuştu.
MİTİNGTE BULUŞALIM
19 Aralık'ta Ankara'da düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısı yapan Yılmaz, 'Artık yeter demek için alanlara çıkıyoruz. Kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, 'geçinemiyoruz' diyen tüm kesimlere sesleniyoruz. Bize reva görülen kara kışı baharına çevirmek için, işsizliğe, yoksulluğa hayır demek, Emekten halktan yana bir bütçe için birleşelim. Er ya da geç emek kazanacak, insanca yaşam mücadelemiz kazanacak, demokrasi kazanacak, barış ve kardeşlik kazanacak' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim