Eskişehir Bilecik Tabip Odası'nda (EBTO) bir araya gelen sağlık çalışanları yaptıkları basın açıklaması ile Covid-19'un meslek hastalığı sayılması gerektiğini ifade etti. Covid-19 salgını sebebiyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının fotoğraflarını ellerinde taşıyan EBTO üyeleri, hükümetten konuyla ilgili çözüm beklediklerini belirtti.
MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN
'Hala enfekte oluyor, hastalanıyor, malul kalıyor ve ölüyoruz' diyen EBTO Başkanı Aksoy, 'Bizler emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bizler özlük haklarımızın gereği olarak ''karşılaştığımız Covid-19 ateşinin bizi yakması halinde bunun belgelenmesini istiyoruz. Covid-19 pandemisi bizi çalışamayacak derecede yaktığında, bizlerde hasar bıraktığında ''yaşamımızı devam ettirme sosyal güvencesi istiyoruz. Covid-19 pandemisi bizi öldürdüğünde, yaşamımıza mal olduğunda geride bıraktıklarımızın yaşamlarına devam edebilmesini istiyoruz. Dünyanın her tarafında verilen bu özlük hakkının ülkemizde de yasalaşmasını istiyoruz' diye konuştu.
IŞIKLARI YAKIP SÖNDÜRECEĞİZ
Son üç günde 13 sağlık çalışanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Aksoy, 'Covid-19 hastalığının ülkemizde de biz sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak tanınması adına elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. 11 Kasım Çarşamba gününden başlayarak 15 Kasım Pazar günü dahil olmak üzere beş gün boyunca 'Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor' diyoruz ve her gece saat 21.00'de 1 dakikalık süreyle ışıklarımızı yakıp söndürüyoruz' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim