Valiliğin aldığı kararı hatırlatan Yurtman, 'Eskişehir Valiliği 3 gün önce aldığı bir kararla 10 Mayıs 2022 tarihinden itibaren, 15 gün süreyle açık alanlarda yapılacak her türlü etkinliğe izin verilenler dışında yasak getirmiştir.Kararın gerekçesi ise şöyledir; Vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair uluslararası sözleşmeler TC Anayasası ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini ile ilimizde huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla' ifadelerini kullandı.
ASAYİŞİN KORUNMASI
YASAKLARLA MI SAĞLANIR?
'Vatandaşların hak ve özgürlüklerini kullanabilmeleri, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, asayişin korunması vatandaşa getirilen yasaklarla mı sağlanır?' diye soran Yurtman, 'Tam tersine vatandaşın hak ve özgürlüklerini kullanabilmeleri ve bu etkinliklere özgürce katılabilmeleri için gerekli önlemleri almaktır valiliğin görevi.Ancak biz bu yasağın altında yatan, gerçek nedenleri biliyoruz. Biz bu yasakçı zihniyeti çok iyi tanıyoruz. İktidar ve yandaşlarının etkinlikleri söz konusu olduğunda pandemi şartlarına uymadan açık kapalı alanları lebaleb dolduran ancak konu milli bayramların kutlanmasına ve gençlerin eğlenmesine gelince 2 yıldır pandemiyi bahane ederek engelleyen aynı zihniyettir. Bu yılda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını da kapsayan 2 hafta süreyle sudan gerekçeler yasaklayan aynı zihniyettir' dedi.
KARARI GERİ ÇEKİN
Vali Erol Ayyıldız'a çağrıda bulunan Yurtman, 'Sayın Valinin insanların özgürlüklerini engelleyen ve yaşam tarzına müdahale anlamına gelen bu hukuksuz, dayanaksız kararını geri çekmeye davet ediyoruz.Ve diyoruz ki; biz Eğitim İş olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı ve Gençlik Haftasını gençlerimizle birlikte coşku ile kutlayacağız. 19 Mayıs Günü Valilik Meydanı'nda olacağız' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim