Açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, LÖSEV Kurucusu Dr. Üstün Ezer’in yanı sıra CHP Milletvekili İbrahim Arslan, LÖSEV Eskişehir Şubesi yönetimi, çocuklar ve aileleri katıldı. Açılışta konuşan Çankaya Mahallesi Muhtarı Cemil Öztürk, parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, her zaman LÖSEV’in yanında olduklarını söyledi.

Jandarmadan okul servislerine denetim Jandarmadan okul servislerine denetim

TÜM ÇOCUKLAR EŞİTTİR

LÖSEV Kurucusu Dr. Üstün Ezer, 25 yıl önce göreve başladığında çocukların hemen hemen hepsini kaybettiklerini söyledi. Çocukların lösemiden değil de enfeksiyondan, açlıktan, yoksulluktan, parasızlıktan hayatlarını kaybettiğini belirten Ezer, “Bütün çocukların zengin veya fakir ayrımı yapılmadan, aynı sağlık haklarına ama en mükemmel sağlık haklarına, aynı eğitim haklarına, aynı yaşam ortamlarına sahip olmaları gerekir. Bu felsefeden yola çıkarak LÖSEV’i kurduk. Çünkü bizim bulunduğumuz anlarda bir uzman olarak, bir çocuğu yaşatamamak ve sürekli kucağınızda o yavrucakların melek olması dayanılacak bir durum değildi. Bizim bu lösemiye bir dur dememiz gerekiyordu. O gün LÖSEV’i kurduk. Bir masa ve bir sandalyeyle çıktı yola. İnancımız vardı, yüreğimiz vardı, biliyorduk ki çocukları ölümlerden kurtaracağız. Kısa sürede yüzde 92 başarıya ulaştık. Yeni hastanemizle birlikte yüzde 94’e ulaştık. Bu dünya çapında bir rakamdır. Dünyada 3 hastane bu başarıyı elde etmiştir. Amerika’da ve Almanya’da bir hastane ve Türkiye’de LÖSANTE. Mücadelemizde dur demiyoruz, yüzde 100 başarı neden olmasın diyoruz. Şimdi kök hücre çalışmalarıyla, yeni kansere karşı hücrelerin üretilmesi çalışmalarıyla yüzde 100 başarıyı mutlaka yakalayacağız. Yakalayacağız ama şu bürokrasi olmasa, şu engeller olmasa… Rant peşinde koşan, siyasete bürünmüş insanlar olmasa… Önüne doktor kimliği koyup 6 milyar dolarlık servetlere ulaşmış özel bakanlar olmasa… Biz bunlarla da mücadele edeceğiz” diyerek Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

ANLATIRKEN DUYGULANIYORUZ

LÖSEV Parkı’nın özel bir park olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, LÖSEV’in de Türkiye’de kurulan en önemli vakıflardan olduğunu söyledi. Başkan Kurt, “Türkiye'de kaç tane vakıf var bilmiyorum. Vakıf, hayır işleri için kurulur. Vakıftan hiç kimse köşeyi dönmez. Türkiye'de en hayırlı vakıf LÖSEV. İnsanın canını koruyan, insanın, çocukların eşitliğini öne çıkaran bir vakıf. İnsanın eşitliğini öne çıkaran bir vakıftan daha hayırlı bir vakıf olamaz. Bazı vakıflar var çok inançlı, ibadetinde, itikadında ama ne yazık ki böyle hayırlı bir işin yanından bile geçmiyor” dedi. LÖSEV'in reklamının yapılacağı bir parkın açılması isteği geldiği zaman tereddütsüz kabul ettiklerini anlatan Başkan Kurt, LÖSEV Parkı’nın Odunpazarı Belediyesi Meclisinde oy birliği ile kabul edilerek yapıldığını belirtti. Bütün belediye meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Kurt, “Çünkü hayat, yaşam en önemli şey. Hele korunmasız çaresiz çocuklar için bu işin yapılması tarifi mümkün olmayan bir duygu. Üstün Ezer Hocam neler yaşıyor onu bilemiyorum, ama biz bunu anlatırken bile duygulanıyoruz” diye konuştu.

LÖSEV ONURLU BİR VAKIF

Türkiye’nin yüzde 99’unun Müslüman olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, Ramazan ayının yaklaştığını vurgulayarak, “İbadet edeceğiz, Allah'a dua edeceğiz. Ama ben diyorum ki önce LÖSEV'i bir görelim. Önce LÖSEV'in IBAN'larına bir el atalım. Orada bu fitreyi, sadakayı hiç bilmediğimiz cemaatlerin vakıflarına vereceğinize LÖSEV’e verin. Buralarda işe yarasın, çünkü buralardaki yardımlar doğrudan insana dokunan yardımlar. Ondan sonra Kurban Bayramı gelecek. Kurbanda da bağışınızı tarikatının vakfına vereceğinize, buraya verin. Burası insanı kurtaran, onurlu bir vakıf. Ben o nedenle LÖSEV’in bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Eskişehir'deki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlara her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha sizin huzurunuzda söylüyorum” ifadelerini kullandı.

KURT’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Konuşmaların ardından kanseri yenen iyileşmiş iki kahraman Başkan Kurt’a teşekkür sertifikası ve çiçek takdim etti. Daha sonra da Başkan Kurt, protokolde bulunanlar ve çocuklarla beraber, LÖSEV Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Program Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı gönüllülerinin müzik dinletisi ile sona erdi.

KENTİN ÖZEL PARKI

LÖSEV’in ‘Parkım Doğal Olsun Projesi’ kapsamında yapılan ve 4 bin 220 metrekare alana sahip olan parkta çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları ve oturma alanlarının yanı ücretsiz kullanılabilecek halı saha yer alıyor.

Muhabir: M. Anıl Aksoy